Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΑΔΜΗΕ: Τη Δευτέρα η απόφαση για τον Δυτικό Διάδρομο Πελοποννήσου


Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων επί της αίτησης του ΑΔΜΗΕ για ανάκληση της προσωρινής διαταγής παύσης των εργασιών στον Δυτικό Διάδρομο Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η προσωρινή διαταγή με την οποία

διεκόπησαν οι εργασίες εκδόθηκε στις 27 Νοεμβρίου ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν μοναχές της Μονής Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, οι δύο πυλώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων από τη Μονή, χωρίς δυνατότητα αλλαγής της όδευσης, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΝ από το 2014 βάσει ΑΕΠΟ.

Με την αίτησή του ο ΑΔΜΗΕ ζητά να συνεχιστούν οι εργασίες εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων (σε σύνολο 310 πυλών που περιλαμβάνει η γραμμή Μεγαλόπολης-Πάτρας) καθώς πρόκειται για νομίμως αδειοδοτημένο και ολοκληρωμένο σε βαθμό 98% έργο.

«Δεδομένου ότι η τρέχουσα ΠΝΠ που διέπει τη λειτουργία των δικαστηρίων υπό συνθήκες covid-19 έχει ισχύ έως τις 7/1/2021, με σοβαρές πιθανότητες τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων να παραταθούν πέραν αυτής της ημερομηνίας, ο ΑΔΜΗΕ ζητά το κρίσιμο έργο για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της Πελοποννήσου να μην μπει στον «πάγο» επ' αόριστον», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου