Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Παρεμβάσεις Ρουβίκωνα σε καταστήματα ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος

 Παρεμβάσεις Ρουβίκωνα σε καταστήματα ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος

Παρεμβάσεις σε καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα για τις διακοπές ρεύματος εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού

«Το ρεύμα, όπως και το νερό, το τηλέφωνο και το διαδίκτυο είναι βασικά κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα. Αρνούμαστε το αφήγημα που λέει ότι εμείς φταίμε γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε. Το πεδίο δράσης μας είναι ο δρόμος και η θέση μας είναι μαζί με

τους ανθρώπους της τάξης μας», επισημαίνουν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις σε καταστήματα της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές Γαλατσίου, Νίκαιας, Αγ. Δημητρίου, Μεταξουργείου και Παγκράτιου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται:

«Κάθε χρόνο η ΔΕΗ αποστέλλει στον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 300.000 εντολές διακοπής ρεύματος, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορά φτωχές οικογένειες. Σε συνθήκες πανδημίας και με δεδομένη τη λαίλαπα που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνικής βάσης, το μόνο βέβαιο ήταν ότι οι εντολές διακοπής θα αυξηθούν. Στις 31 Μαρτίου 2020 ο Υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης εγγυήθηκε δημόσια ότι "κανένας πραγματικά φτωχός άνθρωπος, ανήμπορος, σε δυσκολία δεν θα δει την κυβέρνηση αυτήν την κρίσιμη ώρα να του κόψει το ρεύμα".

Παρ’ όλα αυτά διαβάζουμε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει να εκτελεί εντολές διακοπής ρεύματος σε διαχρονικά ευάλωτες και σε πληττόμενες από την πανδημία κοινωνικές ομάδες, με πιο πρόσφατη μια καταγγελία για διακοπή ηλεκτροδότησης άπορων οικογενειών στην Αγία Βαρβάρα με παρουσία ΜΑΤ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα μέσα στο χειμώνα που τα σπίτια χρειάζονται ρεύμα για να ζεσταθούν, σε περίοδο οξυμένης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που είναι απαραίτητη η τηλεκπαίδευση και η τηλε-εργασία, σε περίοδο που η κοινωνία κλείνεται σπίτι με απαγόρευση κυκλοφορίας, που τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί και οι τιμές στο ρεύμα έχουν αυξηθεί».

 

www.cnn.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου