Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ημαθία: Περιπετειώδης σύλληψη «μαϊμού» υπαλλήλου της ΔΕΗ

astinomia_police

Προκάλεσε ζημιές στο περιπολικό και προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς - Άρπαξε 8.500 ευρώ από ηλικιωμένη και κοσμήματα 5.000 ευρώ

 Εμβόλισε με το αυτοκίνητό του ένα περιπολικό και προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς που τον εντόπισαν σε περιοχή της Ημαθίας το πρωί της Παρασκευής, ο «μαϊμού» υπάλληλος της Δ.Ε.Η. που είχε ξαφρίσει την Πέμπτη μια ηλικιωμένη στο Κιλκίς.

Ο δράστης προκάλεσε ζημιές στο υπηρεσιακό όχημα, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, αντίσταση και φθορά δημόσιας υπηρεσίας, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές, αλλά και για την ταυτοποίηση του συνεργού του.

Οι δυο τους είχαν φτάσει σε ένα χωριό του Κιλκίς και ο συλληφθείς πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης παριστάνοντας τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., που τάχα θα έκανε έλεγχο στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Ζήτησε από την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει όσα χρήματα και κοσμήματα είχε σε ασφαλές σημείο και, όταν εκείνη μάζεψε 8.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, τα άρπαξε, μπήκε στο όχημα που τον περίμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και οργανώθηκε επιχείρηση με αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα.

 

Μάνος Τσαγκαράκης  

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου