Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Δ. Οικονόμου: Σύντομα νέα ΚΥΑ για καταναλωτές ΔΕΗ που λόγω πανδημίας δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς

 Δ. Οικονόμου: Σύντομα νέα ΚΥΑ για καταναλωτές ΔΕΗ που λόγω πανδημίας δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς

Την βεβαίωση ότι άμεσα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση νέας ΚΥΑ που θα ρυθμίζει τις περιπτώσεις διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είχε γίνει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του

ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Κωνσταντοπούλου.

"Προχωράμε με το υπουργείο Οικονομικών στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για τους λογαριασμούς. Πολύ γρήγορα θα βγει αυτή η απόφαση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Προφανώς, κανείς δεν θέλει για τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να επιδεινώνεται η κατάσταση τους λόγω της πανδημίας, άρα προσπαθούμε και θα το κάνουμε πολύ γρήγορα", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο για αναλγησία της κυβέρνησης και την κάλεσε να βρει άμεσα λύση σε συνεργασία με τους δήμους, τονίζοντας ότι πριν λίγες μέρες, "στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος από κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, παρουσία και συνοδεία των ΜΑΤ, σε νοικοκυριά, τα οποία απολύτως αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους".

"Ενώ στην πρώτη φάση της πανδημίας η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα, στη δεύτερη, που είναι ακόμη πιο δύσκολη, ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτες, αρρύθμιστες αυτές τις περιπτώσεις και προχωράει με αναλγησία και κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά τα οποία ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας", ανέφερε η κ. Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε:

"Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την άμεση επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος. Μπορείτε -και πρέπει- χωρίς καθυστέρηση να εκδώσετε μία νέα, αντίστοιχη της πρώτης ΚΥΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα καλύπτει και το δεύτερο διάστημα της πανδημίας, όπου μπορείτε να προβλέψετε ένα νέο ειδικό βοήθημα με συγκεκριμένα κριτήρια για την επανασύνδεση παροχών ρεύματος".

Ανταπαντώντας ο κ. Οικονόμου σημείωσε, ότι υπάρχουν πάγια μέτρα στήριξης των ευάλωτων οικογενειών, όπως το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο, αλλά και η καθολική υπηρεσία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία, όπως είπε, "είναι μια τελική καταφυγή για όποιο νοικοκυριό ή για όποιον συμπολίτη δεν ενισχυθεί ή δεν μπορέσει να αξιοποιήσει τα άλλα μέτρα τα οποία υπάρχουν, είτε τα πάγια είτε τα έκτακτα".

"Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση πήρε ειδικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, όπως στην περίπτωση του φυσικού αερίου, που έως τώρα δεν υπήρχαν και αυτά προφανώς έχουν μόνιμο χαρακτήρα, αλλά διευκολύνουν και όσους δυσκολεύονται την περίοδο του covid. 'Αρα, λοιπόν, δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δείχνει αναλγησία γενικώς ή ότι δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα ή δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει. Υπάρχουν και πάγια μέτρα τα οποία ενισχύονται από την κυβέρνηση και έκτακτα μέτρα για τα οποία πολύ γρήγορα θα βγει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση", διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου. 

 

"Είναι υπέρογκο το ποσό πολλές φορές των προκαταβολών που ζητά η ΔΕΗ για φτωχά νοικοκυριά, προκειμένου να κάνει ρύθμιση. Οι διακοπές ρεύματος έγιναν σε ενοίκους διαμερισμάτων των προσφυγικών πολυκατοικιών, όπου κατοικούν φιλόνομοι πολίτες, παλιννοστούντες δημότες της Αγίας Βαρβάρας. Και είναι αδιανόητο, είναι ρατσιστικό, είναι φυλετικό όλο αυτό το οποίο λέει η ΔΕΗ", υποστήριξε η κ. Γιαννακοπούλου.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για "μεμονωμένες περιπτώσεις" διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι, "έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΗ να εξετάζονται, εκ των υστέρων αναγκαστικά, οι περιπτώσεις, που λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα των κριτηρίων, δεν θα έπρεπε να τους κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, και αυτές οι αποκαθίστανται".

"Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν κάποια κριτήρια τα οποία να έχουν και μια σχετική αυστηρότητα. Διότι αλλιώς θα φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δηλαδή θα φτάσουμε στο άκρο, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δυσκολία να πληρώσουν, θα διαφεύγουν πολύ εύκολα και κάποιος θα πληρώνει το κόστος του ρεύματος, το οποίο δεν θα πληρώνουν αυτοί. Αναγκαστικά πρέπει να ισορροπούμε και να βρίσκουμε τη χρυσή τομή μεταξύ αυστηρότητας των κριτηρίων, σαφήνειας και ευκολίας εφαρμογής των κριτηρίων και προστασίας του συστήματος ενέργειας της χώρας", ανέφερε και κατέληξε:

"Συνολικά το θέμα αντιμετωπίζεται, αποτελεσματικά. Κανείς δεν είναι τέλειος ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Πάντα είμαστε διατεθειμένοι και το προσπαθούμε ούτως ή άλλως να αντιμετωπίζουμε τα λάθη και να τα βελτιώνουμε".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια της σεζόν !! Αίτηση για δάνειο στο Spotlight Global Services με επιτόκιο 3%

    * Αναζητάτε χρηματοδότηση για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;
    * Αναζητάτε δάνεια για την εκτέλεση μεγάλων έργων;
    * Χρειάζεστε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες;
    * Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο για διάφορους σκοπούς;
    * Σας επηρεάζει η δυσκολία της οικονομίας;
    * σας στερήθηκε δάνειο από την τράπεζά σας ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα;

    Εάν η απάντησή σας είναι ναι, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει. Προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες δανείου παγκοσμίως.

    Σας προσφέρουμε μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποκτήσετε ευνοϊκή χρηματοδότηση με προσωπικό δάνειο έως 5 εκατομμύρια ευρώ και επιχειρηματικό δάνειο έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι όροι της σύμβασης είναι σαφείς και οργανωμένοι και από τα δύο μέρη. Οι μηνιαίες πληρωμές και οι περίοδοι αποπληρωμής μπορούν να προσαρμοστούν στις οικονομικές σας δυνατότητες. Λόγω της ατομικής προσέγγισης στις ατομικές ανάγκες, σχεδόν όλοι οι αιτούντες μπορούν να λάβουν δάνειο.

    Τα ενδιαφερόμενα άτομα ή εταιρείες πρέπει να μας γράψουν μέσω ::
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: spotlightglobalservices@gmail.com |
    WhatsApp: +4915758108767

    Μπορείτε εύκολα να μας δείτε στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Είμαστε παθιασμένοι με το να κάνουμε την οικονομική ένταξη να μετράει. Τα δάνεια και τα επενδυτικά προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν άνεση και αξία.

    Με το Spotlight Global Financial Services, μπορείτε να αποχαιρετήσετε όλη την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες σας καθώς είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί

    Θερμές χαιρετισμοί
    Κλαούντια Κλέιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή