Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Θα "πουλήσει" 600.000 πελάτες της σε ανεξάρτητο προμηθευτή με στόχο 100 εκατ. ευρώ και άνοιγμα της αγοράς

Παράλληλα συζητά και το ενδεχόμενο να παραμείνει και η ίδια με ένα μικρό ποσοστό σε αυτήν ως κίνητρο προκειμένου να αποδεχτούν οι καταναλωτές την αλλαγή του προμηθευτή.



του Χρήστου Κολώνα
 
Στα χέρια εξειδικευμένου οικονομικού οίκου περνά η υπόθεση της πώλησης, μέσω εταιρίας, 400.000 έως 600.000 πελατών της ΔΕΗ σε ανταγωνιστές της. 
Όπως σημειώνουν στελέχη της διοίκησης, χθες ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές των οικονομικών οίκων προς τη ΔΕΗ
προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος που θα στήσει το «πακέτο» του 6 με 7% πελατολογίου της εταιρίας για να πουληθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη ή και περισσότερους. 
Η ΔΕΗ στοχεύει με την κίνηση αυτή να δελεάσει τους ανεξάρτητους προμηθευτές έναντι των δημοπρασιών ΝΟΜΕ και να συμβάλλει με ασφαλή για τα συμφέροντα της στη μείωση του μεριδίου της από την προμήθεια. Η νέα εταιρία που ετοιμάζει η ΔΕΗ θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, 400.000 έως 600.000 πελάτες της με διαστρωμάτωση από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών και με τίμημα που μπορεί να ανέλθει στα 100 εκατ. Ευρώ. Η εταιρία θέλει μέσω του διαγωνισμού να διαμορφωθούν και ειδικά κίνητρα για τους καταναλωτές που θέλει να διαθέσει, ώστε να μην επιστρέψουν μετά την παραχώρηση τους σε κάποια ιδιωτική εταιρία. Αν και βέβαια εκείνοι διατηρούν το δικαίωμα ακόμη και μία ώρα μετά την πώληση του συμβολαίου τους σε ανεξάρτητο προμηθευτή να επιστρέψουν στη ΔΕΗ. 
Η δημόσια επιχείρηση θέλει άμεσα τους επόμενους μήνες να έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό πώλησης της εταιρίας, ενώ συζητά και το ενδεχόμενο να παραμείνει και η ίδια με ένα μικρό ποσοστό σε αυτήν ως κίνητρο προκειμένου να αποδεχτούν οι καταναλωτές την αλλαγή του προμηθευτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου