Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Κυβέρνηση: Θα διασφαλίσουμε την εμπρόθεσμη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Menelaos Myrillas / SOOC 
Για εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ διαβεβαιώνουν σε ανακοινώσεις τους το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Οικονομίας, σχολιάζοντας την εμπλοκή που σημειώθηκε στην ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τέσσερις πιστώτριες
τράπεζες της ΔΕΗ, σε επιστολή που έστειλαν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματική τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Ε. Τσακαλώτου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη και των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών συζητήθηκαν θέματα τα οποία άπτονται της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ.


«Κατόπιν εποικοδομητικής συζήτησης συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες μετά την απαραίτητη τεχνική και νομική επεξεργασία τους διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ εντός του πλαισίου της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης» τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η ματαίωση της έγκρισης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ ήταν η αιτία αναβολής της χθεσινής (Πέμπτη) έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, η οποία ήταν προγραμματισμένο να εγκρίνει την πώληση του 24% των μετοχών του Διαχειριστή στην κινεζική εταιρεία State Grid.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου