Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το νέο κέντρο διανομής στη Ρόδο


  Δημήτρης Κοιλάκος
Ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου κέντρου διανομής στη Ρόδο, μετά από σχετική απόφαση του ΔΕΔΔΗΕ.
Το έργο θεωρείται απαραίτητο για την επαρκή, ασφαλή και ομαλή τροφοδότηση της πόλης της Ρόδου με ηλεκτρικό ρεύμα. Σε συνδυασμό με το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην
Κατταβιά, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2017, το νέο κέντρο διανομής αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά το ενεργειακό σύστημα του νησιού.
Μέχρι τώρα, η υλοποίησή του σκόνταφτε σε αρκετά εμπόδια, κυρίως λόγω αντιδράσεων ως προς τη χωροθέτησή του στην περιοχή του Αγ. Νικολάου. Μάλιστα, από την εξαγγελία του έργου μέχρι και σήμερα έχουν μεσολαβήσει έντονες αντιπαραθέσεις, που έφτασαν ως και τις αίθουσες των δικαστηρίων.
Φαίνεται, όμως, ότι η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ είναι πλέον αποφασισμένη να φέρει σε πέρας την υλοποίησή του, έχοντας διασφαλίσει κατά το δυνατό τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την εκτέλεσή του.
Επανέναρξη με αναπροσαρμογή της σύμβασης
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε την επανέναρξη των εργασιών μέσω της ισχύουσας σύμβασης, με αναπροσαρμογή του ανεκτέλεστου ως σήμερα τμήματος της σύμβασης.
Μετά και την αναπροσαρμογή, προβλέπεται να διατεθούν 771.000 ευρώ για τα εναπομείναντα έργα στο κτήριο και τις σήραγγες κτιρίου και σηράγγων, καθώς και 45 χιλ. ευρώ για τις εργασίες του κύριου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Πέραν αυτών, ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε επίσης να προχωρήσει, έναντι συνολικού πρόσθετου τιμήματος 204.000 ευρώ, σε:
-προμήθεια νέου ΨΣΕ
-αναβάθμιση του υφισταμένου εξοπλισμού προστασίας
-προμήθεια, εγκατάσταση και δοκιμή του απαιτούμενου εξοπλισμού για την επικοινωνία του κέντρου διανομής με τα Περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου (ΚΕΕ Ρόδου και σύστημα DMS της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νησιών)
-πενταετή συντήρηση/έλεγχο της καλής λειτουργίας του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου