Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΗ: Tι ποσά θα μπουν στα ταμεία από την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΔΕΗ: Tι ποσά θα μπουν στα ταμεία από την πώληση του ΑΔΜΗΕ 
Η Επιχείρηση σημειώνει ότι, εκτός των ποσών που θα λάβει για την πώληση του 24% στην State Grid και του 25% στο Ελληνικό Δημόσιο, θα λάβει επιπλέον 92,9 εκατ. ευρώ, ως προϊόν σχετικής πράξης αύξησης και μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.
 Σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι είναι ανακριβής η αναφορά πως η ΔΕΗ θα κρατήσει τα χρηματικά διαθέσιμα του ΑΔΜΗΕ μετά τον
ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του.

Η Επιχείρηση σημειώνει ότι, εκτός των ποσών που θα λάβει η ΔΕΗ για την πώληση του 24% στην State Grid και του 25% στο Ελληνικό Δημόσιο (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ), σε εκπλήρωση σχετικής επιταγής του Ν.4389/2016 η ΔΕΗ θα λάβει επιπλέον το ποσό των 92,9 εκατ. ευρώ, ως προϊόν σχετικής πράξης αύξησης και μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ.

Επίσης, επειδή στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν ανακρίβειες ως προς τη δομή της συναλλαγής του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ και την τελική μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ΔΕΗ παραπέμπει στη σελίδα 14 της παρουσίασης των βασικών οικονομικών και λειτουργικών μεγεθών για το εννεάμηνο του 2016.

Τέλος, η σχετική με τις αποκαλούμενες δημοπρασίες ΝΟΜΕ αναφορά πως «στην τελευταία δημοπρασία η ΔΕΗ πούλησε 36 ευρώ την κιλοβατώρα, ενώ η ίδια εκτιμά ότι το κόστος της είναι 40 ευρώ», σημειώνεται ότι δεν είναι ορθή. Η ΔΕΗ τονίζει ότι πούλησε σε μέση τιμή 37,39 ευρώ την μεγαβατώρα, ενώ το κόστος παραγωγής είναι κατά πολύ υψηλότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου