Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Σε ύψη ρεκόρ οι τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που έχει προκληθεί από το δριμύ χειμώνα, στην οποία με δυσκολία ανταποκρίνεται η προσφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε Ιταλία και Βέλγιο οι τιμές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, ενώ και στη Γαλλία οι τιμές σκαρφαλώνουν ολοένα προς νέα υψηλά.


Σύμφωνα με το Bloomberg, στη Γερμανία η τιμή έφτασε τα 90,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη από τον Νοέμβριο του 2008, ενώ στο Βέλγιο έφτασε τα 110 ευρώ/μεγαβατώρα, το υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2008.

Στη δε Γαλλία, ο συνδυασμός της χαμηλής διαθεσιμότητας σε νερό μετά τον πιο ξηρό Δεκέμβριο από το 1959 με την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας των πυρηνικών μονάδων, αναμένεται να πιέσει τη ζήτηση γαλλικού ηλεκτρικού ρεύματος κοντά σε επίπεδα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα.


Οι θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη προβλέπεται ότι αυτή την εβδομάδα θα υποχωρήσουν μέχρι και πέντε βαθμούς Κελσίου κάτω από το μέσο όρο της τριακονταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου