Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Τ. Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ): Από Τετάρτη 17/2 ξεκινά η αποκατάσταση της μέσης τάσης - Θα χρειασθεί χρόνος για την χαμηλή τάση

Τ. Μάνος (ΔΕΔΔΗΕ): Από Τετάρτη 17/2 ξεκινά η αποκατάσταση της μέσης τάσης - Θα χρειασθεί χρόνος για την χαμηλή τάση

Σε Βριλήσσια, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Σταμάτα και Κιούρκα τα πιο σοβαρά προβλήματα

Αύριο Τετάρτη 17.2.2021 ξεκινά η προσπάθεια να αποκατασταθεί η ζημιά στη μέση τάση δήλωσε ο Διεθυνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος στον ΣΚΑΙ επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην

χαμηλή τάση σε μικρούς δηλαδή δρόμους όπου υπάρχει ζημιά θα χρειασθούν αρκέτες μέρες να επανέλθει ηλεκτροδότηση.

Ο κ. Μάνος ανέφερε ότι στο δυναμικό των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ το οποίο ανέρχεται σε 400 άτομα έχουν προστεθεί ακόμα 60 άτομα από άλλες περιφέρειες ενώ επίσης συνδράμουν ο στρατός και η ΕΜΑΚ.

Από τις 85 βλάβες στη μέση τάση εχουν αποκατασταθεί οι 35 τόνισε ο διεύθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα πιο σοβαρά τα προβλήματα εντοπίζονται σε Βριλήσσια, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Σταμάτα και Κιούρκα ενώ απακτάστάθηκαν σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργό.

Σύσκεψη

Νωρίτερα σχετικά με το ζήτημα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση, αναλυτική ενημέρωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος. Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη, «αυτή τη στιγμή είναι μία σειρά Δήμων που επηρεάζονται, κατά κύριο λόγο στα βόρεια προάστια, εξαιτίας 15 γραμμών μέσης τάσης που έχουν πέσει και είναι οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Υμηττού, Πολυδένδρι, Κιούρκα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Χαλάνδρι, Πολύδροσο, Αγία Παρασκευή και Λούτσα, Πικέρμι και Σπάτα».

Ο κ. Μάνος κάλεσε τους πολίτες να δηλώνουν τη βλάβη τους στα σημεία που είναι ούτως, ώστε όπως είπε, «να έχουμε εικόνα και των μικρότερων βλαβών στην χαμηλή τάση, είτε στο τηλεφωνικό μας κέντρο είτε στο “myapp ΔΕΔΔΗΕ”, είτε στην ιστοσελίδα. Και φυσικά είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία με τους δήμους ούτως ώστε να ανοίγουν τόσο οι βοηθητικοί δρόμοι για να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και να μας υποστηρίξουν στα κλαδέματα των δέντρων. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση τα δέντρα βαραίνουν περισσότερο και ακόμα περισσότερα κλαδιά σπάνε και πέφτουν πάνω στα καλώδια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μόνο τη χθεσινή ημέρα υπήρξαν περισσότερες από 200 περιπτώσεις πτώσης δέντρων και πάνω από 700 βλάβες οι οποίες αντιμετωπίστηκαν. «Η χθεσινή μέρα έκλεισε ξεκίνησε με 40 γραμμές με τάσεις πεσμένες και το βράδυ είχε ουσιαστικά μηδενιστεί στα περισσότερα. Σήμερα ξεκινήσαμε με 15 γραμμές, τις οποίες αυτές 15 γραμμές παλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, το προσωπικό μας και οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι. Κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στην Αττική, είναι πάνω από 600 άτομα σε 24ωρη βάση πλέον υπερωριών κλπ προσπαθούν να δώσουν ρεύμα στα σπίτια των ανθρώπων. Η κατάσταση είναι σίγουρα δύσκολη», ανέφερε ο κ. Μάνος.

Επίσης μεμονωμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται, υπάρχουν σε ορισμένα νησιά όπως η Αμοργός και η Ικαρία και κάποιες πτώσεις τάσης στην Κρήτη. «Υπήρχε μεγάλο θέμα στη Βόρεια Εύβοια όπου στείλαμε 14 συνεργεία και πλέον των 50 ατόμων και διψήφιο αριθμό ειδικών μηχανημάτων ούτως ώστε να μαζευτεί και το θέμα της Βόρειας Εύβοιας. Καταλαβαίνετε ότι λόγω της μεγάλης έκτασης των φαινομένων δεν είναι εφικτό να μεταφέρεις κόσμο από περιοχές σε περιοχές. Αυτή τη στιγμή είναι ανακουφισμένη Μακεδονία-Θράκη γιατί έχει φύγει το φαινόμενο, αλλά δεν μπορεί να κατέβει κόσμος από τη Μακεδονία – Θράκη στην Αττική. Κάνουμε συνεχώς αναδιάταξη εργαζομένων και εργολάβων, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αντίστοιχα έχουμε κόσμο στην Κρήτη έχουμε τους εργολάβους σε επιφυλακή είναι ειδοποιημένοι και ξέρουμε κάποια σημεία στα οποία δημιουργούνται προβλήματα. Θα δούμε πάλι που θα δημιουργηθούν τα προβλήματα και θα τα αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου