Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Επιπλέον κτήριο στο κέντρο της Αθήνας αναζητά η ΔΕΗ – Τρέχουν και οι διαδικασίες για το πρώην στρατόπεδο Πλέσσα


Το μεγάλο project για το βιοκλιματικό κτίριο που θα χτίσει η ΔΕΗ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πλέσσα» στην Κατεχάκη, μπορεί να τρέχει ήδη, όμως οι απαιτήσεις για χώρους κατάλληλους να στεγάσουν τις κεντρικές της υπηρεσίες παραμένουν μεγάλες και μάλιστα διαμορφώνονται σε αντιστοιχία με τη συνολική πορεία

αναμόρφωσης της επιχείρησης.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ΔΕΗ αναζητά, μέσω διαγωνισμού, προς μίσθωση κτήριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 1500-1800 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λ. Αλεξάνδρας – Ιουλιανού – Αριστοτέλους – Σωκράτους – Πειραιώς – Σταδίου – Βασ. Γεωργίου Α' – Βασ. Σοφίας.

Σύμφωνα με τις γενικές προδιαγραφές που έχει θέσει η ΔΕΗ, το προς μίσθωση ακίνητο πρέπει να είναι κατά προτίμηση αυτοτελές, άμεσα διαθέσιμο προς διαμόρφωση και χρήση, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης διαθέτοντας προφανώς όλες τις απαιτούμενες άδειες, βεβαιώσεις και πιστοποιήσεις.

Το επιθυμητό για τη ΔΕΗ είναι το κτήριο που θα μισθώσει να έχει ανεγερθεί εντός της τελευταίας 30ετίας ή να έχει ανακαινιστεί την τελευταία 5ετία.

Η διάρκεια της μίσθωσης θα είναι αρχικά τριετής, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία χρόνια.

Μάλιστα, η ΔΕΗ θέλει να ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες ώστε οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν στο εν λόγω κτήριο να εγκατασταθούν εκεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι θα δέχεται προσφορές από ενδιαφερόμενους μέχρι 19 Μαρτίου και απαιτεί οι όποιες εργασίες χρειαστεί να γίνουν από τον ιδιοκτήτη προτού το παραλάβει να έχουν ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης, με το μίσθωμα να αρχίζει να καταβάλλεται με την παράδοση του κτηρίου προς χρήση.

 

Γιάννα Παπαδημητρίου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου