Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Νέο ΙΙΕΚ φτιάχνει η ΔΕΗ στου Ζωγράφου - Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του κτηρίου


Ένα νέο Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης θέλει να φτιάξει η ΔΕΗ, αξιοποιώντας για τη στέγασή του το κτήριο ιδιοκτησίας στην οδό Κρατερού 42 στο Δήμο Ζωγράφου.

Για το σκοπό αυτό, η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανακαίνιση και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου, με τον ανάδοχο του έργου να αναλαμβάνει επίσης και την ευθύνη για την έκδοση των απαραίτητων αδειών για την αλλαγή χρήσης σε

Εκπαιδευτήριο, για λογαριασμό της Διεύθυνσης Προσλήψεων Αναπτυξης και Εκπαίδευσης της ΔΕΗ.

Η συνολική επιφάνεια του συγκεκριμένου κτηρίου είναι 1.365 τ.μ., με τον ΔΕΔΔΗΕ να χρησιμοποιεί το υπόγειο (171,04 τ.μ.) και το ημιυπόγειο (310,33 τ.μ.). Οι υπόλοιποι χώροι επί του παρόντος αξιοποιούνται από τη ΔΕΗ ως αποθηκευτικοί χώροι. 

Η ανακαίνιση αφορά τους χώρους που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ. 

Για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου θα γίνει εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού με κατασκευή νέας μονώσης στο δώμα, εφαρμογή πλήρους συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε όλο το κέλυφος του κτιρίου μέχρι και τη στάθμη του ισογείου, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης με τη χρήση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων, χαμηλής εκπομπής (Low-e), που θα συντελούν στη διασφάλιση θερμικής άνεσης, στον ασφαλή και ελεγχόμενο ακούσιο αερισμό, καθώς και στην αποφυγή θαμβώσεων και τη βέλτιστη ηχομόνωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά την εκτίμηση της ΔΕΗ, ανέρχεται σε 660.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί και το ανώτατο όριο προσφοράς στο διαγωνισμό. 

Γιάννα Παπαδημητρίου

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου