Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Τσίπρας: Καταρρέει ο μύθος του επιτελικού κράτους που διαφήμιζε ο κ. Μητσοτάκης. Πυρά για Μενδώνη, Χρυσοχοϊδη, ΔΕΔΔΗΕ, οικονομία, ΕΣΥ, εληνοτουρκικά


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στο «επιτελικό κράτος» με αφορμή ιδίως την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τέσσερις περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (TRT, ΙΟΝΙΑΝ TV, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτη TV).

Η πρόσφατη κακοκαιρία «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι αυτό που διαφήμισε ο κ. Μητσοτάκης ως επιτελικό κράτος ήταν χίμαιρα. Το επιτελικό κράτος κατέρρευσε... Για πρώτη φορά είδαμε να μένουν χιλιάδες νοικοκυριά δίχως ρεύμα».

Για το επιτελικό κράτος τόνισε: «Καταρρέει ένας μύθος, πρέπει να προβληματιστούμε. Το επιτελικό κράτος είναι ένα θηριώδες κράτος όσον αφορά τους Μανδαρίνους της εξουσίας. Για παράδειγμα στους μετακλητούς υπαλλήλους, που από 1.800 που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στους 3.000 και ο μισθός τους αυξήθηκε κατά 70%. Παράλληλα δεν είναι το κράτος δίπλα στους πολίτες όταν το χρειάζονται».

Τα golden boys του ΔΕΔΔΗΕ

Αναφέρθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας ότι «είναι μία υπηρεσία που

έχει σήμερα περισσότερους επιτελάρχες από ό,τι εργαζομένους και τεχνικούς, καθώς δουλεύει κυρίως με εργολάβους. Αυτό που έκανε η ΝΔ ήταν να προετοιμάσει την ιδιωτικοποίησή του, ένα φιλέτο για όποιον το πάρει, και να δημιουργήσει 11 νέες θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών με αύξηση στις αμοιβές τους από τις 5.000 ευρώ στα 14.000 χιλιάδες ευρώ. Στην ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής έπαιρνε 56.000 το χρόνο, η ΝΔ το πρώτο που έκανε ήταν να αυξήσει την αμοιβή στις 300.000 τον χρόνο».

Ο κ. Τσίπρας συμπέρανε: «Δεν είναι επιτελικό το κράτος ως προς τις ανάγκες του πολίτη, αλλά επιτελικό ως προς την εξυπηρέτηση των golden boys και γαλάζιων παιδιών που βρίσκουν θέσεις, χωρίς μέριμνα για τους πολίτες».

Τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας ότι η ιδιωτικοποίηση δικτύων είναι ακραία επιλογή. Σημείωσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει σημαντική προίκα που θα την πάρει κάποιος ιδιώτης αντί πινακίου φακής. «Αυτό που σχεδιάζεται είπε είναι σκάνδαλο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στο κλείσιμο της εθνικής οδού διερωτώμενος ειρωνικά: «Τι ευφυής σύλληψη ήταν αυτή; Γιατί τόσες κυβερνήσεις δεν το έκαναν τόσα χρόνια; Όλες οι κυβερνήσεις μία έγνοια είχαν, να μην αποκλειστούν άνθρωποι από τις κακοκαιρίες και να μην κοπεί στα δύο η Ελλάδα. Εξαιρετική η σύλληψη του κ. Χρυσοχοΐδη να την κόψει στα δύο από μόνος του».

«Μιλάμε για αστεία πράγματα. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που το έκανε γιατί αισθάνεται ότι μπορεί, γιατί έχει την αλαζονεία και την πρωτοφανή στήριξη από αδρά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης. Έχει δώσει λιγότερα χρήματα για τις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού και τις ανάγκες των πολιτών και περισσότερα για τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τα site».

 

ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ από το
Τσίπρας: Καταρρέει ο μύθος του επιτελικού κράτους που διαφήμιζε ο κ. Μητσοτάκης | Sofokleousin

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου