Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

«Στερνή μου Γνώση να σ’ είχα πρώτα….». - ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Η παραπάνω λαϊκή ρήση αποτυπώνει δυστυχώς, τις πιθανές χαμένες επιλογές του Συνδικαλιστικού μας κινήματος στη ΔΕΗ, μετά την Ομόφωνη απόφαση στο Τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, για Συμφωνία με τον Γερμανικό Όμιλο Ενέργειας RWE όπου την ψήφισαν και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων Φωτόπουλος και Καραλευθέρης.
Μεταφέροντας όμως την μνήμη μας στο 2008, θα διαπιστώσουμε ότι τότε, τόσο η ηγεσία της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον συνάδελφο

Νίκο Φωτόπουλο όσο και όλες οι Συνδικαλιστικές παρατάξεις, ήταν αντίθετη στο μνημόνιο Συνεργασίας με την Γερμανική Εταιρεία και την αποτρέψαμε.
Άραγε το σύνθημα και το πανό που είχαμε ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στα υπό κατάληψη γραφεία,
«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΩΜΑΣΤΕ», σήμερα το αντικαταστήσαμε με το «ΣΕ
ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥΛΑ ΟΤΙ ΘΕΣ»
;.
Από τις «Μπούκες» που κάναμε τότε ακόμη και σε ξενοδοχεία, για να αποτρέψουμε τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου επί Αθανασόπουλου και την απόφαση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας, μετατράπηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο σε «ΜΟΥΓΚΑ»;
Τι άλλαξε και επιθυμούμε σήμερα τη συνεργασία;
Εάν τότε πράτταμε λάθος συνάδελφε Νίκο και Παντελή, μήπως σήμερα δημόσια οφείλεται να ζητήσετε συγνώμη από τους συναδέλφους;
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Οι αλλαγές που θα επέλθουν μετά την πανδημία, τόσο σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων όσο και στην οικονομία, θα πρέπει ως συνδικαλιστικό κίνημα να μας προβληματίσει.
Οφείλουμε όλοι και προπάντων η Ομοσπονδία, να έχει καθορισμένη πολιτική.
Δυστυχώς βλέπουμε μία αδράνεια για το μέλλον των εργαζομένων στις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, βάζοντας σε προτεραιότητα τα προγράμματα για εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις ή την ικανοποίηση συγκεκριμένων κλάδων εργαζομένων με την κατάρτιση και υπογραφή της Σ.Σ.Ε. για της επόμενη τριετία.
Ως ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ επιμένουμε στην επαναφορά των περικοπών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι, από την εφαρμογή των μνημονιακών Νόμων και όχι σε άλλες λύσεις που διαρρέονται.


ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου