Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Στο στόχαστρο ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπάχαλο με τις διακοπές της ΔΕΗ

Στο στόχαστρο ο ΔΕΔΔΗΕ για το μπάχαλο με τις διακοπές της ΔΕΗ

Στο επίκεντρο της κριτικής για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τις διακοπές στο ρεύμα και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών βρίσκεται ο ΔΕΔΔΗΕ από χθες, καθώς σε ώρες κακοκαιρίας το δίκτυο εμφανίστηκε ευάλωτο και προβληματικό.

Σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής κάλεσε τον ΔΕΔΔΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω του κάθε ευθύνη: «Καταφέραμε με καθημερινή μάχη όλες αυτές τις

μέρες να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους ευθύνης μας και να συμβάλουμε στη διάνοιξη οδικών αρτηριών εκτός αρμοδιότητας μας, κάνοντας το καθήκον μας. Είναι ώρα να αναλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ τις ευθύνες τoυ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα 250.000 νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Χθες, κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ωρών της κακοκαιρίας, παίχτηκε ένα blame game στα τηλεοπτικά κανάλια για το ποιος έχει τελικά την ευθύνη για εξασφάλιση της πρόσβασης στο δίκτυο, καθώς εκατοντάδες δέντρα σε όλη την Αττική έπεσαν, προκαλώντας εκτεταμένες βλάβες στην ηλεκτροδότηση.

Σήμερα ο Γ. Πατούλης, σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, υποστηρίζει ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο και επισημαίνει τα εξής: «Είναι ανεπίτρεπτο σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες να μένουν περίπου 250.000 νοικοκυριά για τόσες πολλές ώρες, χωρίς ρεύμα. Εξίσου ανεπίτρεπτο είναι κάποιοι να προσπαθούν να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες. Μπορεί να είναι ακραία τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν, αλλά ο κάθε φορέας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και τώρα οφείλει να το κάνει και ο ΔΕΔΔΗΕ και να αποκαταστήσει άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις χιλιάδες οικογένειες. Αλήθεια τι έχει κάνει σε προληπτικό επίπεδο όλο το προηγούμενο διάστημα; Εμείς συνεχίζουμε και κάνουμε το καθήκον μας δίνοντας καθημερινά μάχη με το προσωπικό και τα μηχανήματα που διαθέτουμε, για να κρατήσουμε τους δρόμους ευθύνης μας, ανοικτούς, ενώ συμβάλλουμε και στη διάνοιξη οδικών δικτύων εκτός αρμοδιότητας μας.

Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πως δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το ρεύμα σε κάποιους δήμους λόγω προβλημάτων προσβασιμότητας των δρόμων κατέρρευσε. Αλλιώς πως εξηγεί πως σε Δήμους όπως το Μαρούσι, το Ψυχικό, η Νέα Ιωνία η Μεταμόρφωση και σε άλλους όπου οι δρόμοι ήταν και είναι ανοικτοί, δεκάδες οικογένειες εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα; Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο ΔΕΔΔΗΕ να συνεργάζεται στενά με τους Δήμους. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα στο πλευρό των πολιτών και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ζωής τους αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους».

Από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει απαντήσει στις αιτιάσεις αυτές και μέχρι τώρα έχει βγάλει μόνο ανακοίνωση σχετικά με τις βλάβες και την αποκατάσταση λειτουργίας μέρους των συνδέσεων.

 

Τι αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ:

Στις 70.000 φθάνει ο αριθμός των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που ήταν εκτός λειτουργίας χθες τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, σημαντικό μέρος των οποίων έχει αποκατασταθεί ενώ οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών συνεχίζονται.

Οι βλάβες ήταν σήμερα σημαντικά περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός 30.000 μετρητές) και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν χθες από την σφοδρή κακοκαιρία. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. Σε τμήματα των περιοχών αυτών παραμένουν σποραδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η κακοκαιρία έχει πλήξει και το δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η πρόσβαση σε αρκετά σημεία εξακολουθεί να είναι δυσχερής. Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική έχει ενισχυθεί με τεχνικούς από γειτονικές περιοχές για την επιτάχυνση των εργασιών ενώ γίνεται συντονισμός με τους Δήμους και το Στρατό για την διάνοιξη των οδών.

 

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου