Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Άννα Βαγενά: «Είδες η ΔΕΗ;»

 φωτό: EUROKINISSI

Σε ανακοίνωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννας Βαγενά επισημαίνονται τα εξής:

«Θυμόσαστε την τηλεοπτική διαφήμιση της ΔΕΗ πριν από λίγα χρόνια με τον τίτλο «Είδες η ΔΕΗ;»; Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και σήμερα: Είδες η ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ, λοιπόν, δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Εν μέσω πανδημίας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την οικονομική κατάσταση που

βιώνουν τα νοικοκυριά, στέλνει κάτι λογαριασμούς ΕΝΑΝΤΙ, που πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικά επεισόδια στους παραλήπτες. Εξακριβωμένο παράδειγμα αποτελεί ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμός της ΔΕΗ, που εστάλη σε κατοικία σε χωριό του νομού μας για την περίοδο κατανάλωσης 28/11/20-28/01/21, με κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 1.394 κιλοβατώρες και με ποσό πληρωμής 264 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω κατοικία 100 τ.μ. δεν κατοικήθηκε μέσα στο αναφερόμενο διάστημα ούτε για ένα 24ωρο. Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες δεν πέρασαν ούτε απ’ έξω.

Πώς, λοιπόν, η ΔΕΗ αποφάσισε ότι καταναλώθηκαν 1.394 κιλοβατώρες σε ένα ακατοίκητο σπίτι; Στον ίδιο δε λογαριασμό, η μέτρηση κατανάλωσης καταγράφεται ως μηδενική. Που σημαίνει ότι κανείς δεν κατέγραψε κατανάλωση στον μετρητή της κατοικίας, αλλά αυθαίρετα η ΔΕΗ αποφάσισε ότι καταναλώθηκαν αυτές οι κιλοβατώρες και ότι οι ιδιοκτήτες οφείλουν και πρέπει να εξοφλήσουν 264 ευρώ έως τις 24/02/21.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι στον αντίστοιχο λογαριασμό πριν από έναν χρόνο, δηλαδή για την περίοδο 28/11/19-28/01/20, επίσης ΕΝΑΝΤΙ, το ποσό πληρωμής ήταν μόλις 47 ευρώ. Σκεφτείτε να κατοικούσαν στο χωριό οι ιδιοκτήτες, να τους ερχόταν αυθαίρετα ένα τεράστιο ποσό πληρωμής όπως αυτό – δηλαδή το μισό περίπου ποσό της σύνταξης ενός ασφαλισμένου στον ΟΓΑ – και να μην είχαν οι άνθρωποι να το πληρώσουν, στην οποία περίπτωση βεβαίως η ΔΕΗ θα τους έκοβε το ρεύμα, όπως και κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Επαναλαμβάνω, εν μέσω πανδημίας, με τα χιόνια να έχουν κυριολεκτικά σκεπάσει το χωριό και πιθανόν με παιδιά, που θα έπρεπε να παρακολουθήσουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Στον ίδιο λογαριασμό, αναγράφεται επίσης το διαφημιστικό σλόγκαν «ΔΕΗ, ένα με το μέλλον». Εάν είναι αυτό το μέλλον που μας επιφυλάσσει η ΔΕΗ και η κυβέρνηση της ΝΔ, σίγουρα θα νοσταλγήσουμε το παρελθόν».

 

www.larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου