Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ενημέρωση ΔΕΔΔΗΕ: Ηλεκτροδοτήθηκαν τα 38.000 από τα 70.000 νοικοκυριά που δεν είχαν ρεύμα σήμερα - Συνεχίζονται οι εργασίες στις γραμμές μέσης τάσης


(upd: 16:27) Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν  τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με

προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 38.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

(upd:13:27) Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης από τη σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει  ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους και αυτή την ώρα, μεσημέρι της 17ης Φεβρουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης.

Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 νοικοκυριά σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 νοικοκυριά.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης στα Βόρεια Προάστια-Διόνυσο-Εκάλη.

(upd:12:57) Στις 70.000 φθάνει ο αριθμός των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που ήταν εκτός λειτουργίας χθες τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, σημαντικό μέρος των οποίων έχει αποκατασταθεί ενώ οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών συνεχίζονται.

Οι βλάβες ήταν σήμερα σημαντικά περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός 30.000 μετρητές) και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας που επλήγησαν χθες από την σφοδρή κακοκαιρία. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αναφέρεται σε μετρητές, που σημαίνει ότι αν σε μια πολυκατοικία υπάρχουν δέκα διαμερίσματα καταγράφονται δέκα μετρητές εκτός λειτουργίας σε ένα κτίριο.

Νωρίτερα σήμερα το energypress έγραφε:

(upd:17/2/2021) Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει  ότι το σύνολο του τεχνικού του προσωπικού στην Αττική, περί τα 440 άτομα, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές με προβλήματα ηλεκτροδότησης, κυρίως στα Βόρεια Προάστια του Νομού.

Αναλυτικότερα, μέχρι αυτή την ώρα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης από ένα σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών.

Εν τω μεταξύ μετά την ευρεία τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος θα αποκατασταθεί μέχρι αργά το βράδυ (δείτε εδώ ρεπορτάζ).

Εχθές το energypress έγραφε: 

(upd: 18:32) Σύμφωνα με ενημέρωση από κύκλους του ΔΕΔΔΗΕ, τα πιο πολλα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι σε Δροσιά, Εκάλη, Αγ.Στέφανο, Ανοιξη, Παπάγου και τμήματα στην Κηφισιά και στη Ν. Ερυθραία. Υπάρχουν και διάσπαρτες διακοπές σε διάφορα σημεία του δικτύου που αφορούν κάποια οικοδομικά τετράγωνα.
Δεν υπάρχει πρόβλεψη για το χρόνο αποκατάστασης, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όπως αναφέρεται σχετικά.

Με αφορμή τις πρωτοφανείς ζημιές που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης πολλών περιοχών της Αττικής και κυρίως στα Βόρεια Προάστια, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι αυτή την ώρα το τεχνικό του προσωπικό (περί τα 400 άτομα) το οποίο ενισχύεται με επιπλέον 60 άτομα από τις υπόλοιπες περιφέρειες, συνεχίζει πυρετωδώς το εξαιρετικά δύσκολο έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε όλο το λεκανοπέδιο.

Συντονισμένες οι δυνάμεις του ΔΕΔΔΗΕ με τις δυνάμεις των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του Στρατού, προσπαθούν αυτή την ώρα  να ολοκληρώσουν τη διάνοιξη κεντρικών αλλά και παράπλευρών/βοηθητικών οδών καθώς και να ολοκληρώσουν απαραίτητα κλαδέματα δέντρων, προκειμένου τα συνεργεία του να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου και να αποκαταστήσουν τις ζημιές,

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και έως τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική προέβησαν στην κοπή και κλάδεμα περισσότερων από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο Δίκτυο κυρίως στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης (ΜΤ). Συνολικά έχουν γίνει εκατοντάδες χειρισμοί στο δίκτυο Μέσης Τάσης και έχουν επαναφερθεί περί τις 35 γραμμές ΜΤ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Και ο στρατός

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ενεργοποιείται και ο στρατός πλέον για να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Αττική αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπλ. υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΓΕΕΘΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για να συντονιστεί το έργο αποκατάστασης των προβλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού για να ανοίξει δρόμους, να κόψει δένδρα και να αποκαταστήσει βλάβες του οδικού δικτύου με τα βαριά μηχανήματα που διαθέτει, προκειμένου να μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

(upd13:55) Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια  των σοβαρών προβλημάτων που έχει  δημιουργήσει  και συνεχίζει να δημιουργεί στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου παρουσιάζονται στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές  Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, Άγιος Στέφανος,  Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια,Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση. Η πλειοψηφία των βλαβών αφορά σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού. 

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς  Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων. 

Νωρίτερα το energypress έγραφε: 

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, ανακοινώνει  ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζονται σήμερα πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στις εξής περιοχές:

Στην Αττική στις περιοχές Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία,Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.  

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών μαζί με ενισχυμένες δυνάμεις συνεργαζόμενων εργολάβων από γειτονικές περιοχές, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς  Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων. 

Στη βραδινή του ενημέρωση ο ΔΕΔΔΗΕ υπογράμμιζε: 

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει πως σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί  την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας σε πλήρη ετοιμότητα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος, επισκέφτηκαν τα Β. Προάστια της Αττικής, στις περιοχές όπου τα συνεργεία της Εταιρίας επιχειρούσαν για την επανηλεκτροδότησή τους.

Ταυτόχρονα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στη Εύβοια, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς  Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου