Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ETE – ΔΕΗ: Τα ανθρωπίνως δυνατά όρια, εάν χρειαστεί θα ξεπερασθούν


Παρόντες και μάχιμοι για άλλη μία φορά οι τεχνικοί του Ομίλου της ΔΕΗ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία.

Όπως τονίζει η Ένωση Τεχνικών Oμίλου ΔΕΗ – KHE: «Η σημερινή ημέρα, με τις πρωτόγνωρες σε ένταση και διάρκεια καιρικές συνθήκες μας βρίσκει ως εργαζόμενους , γιατί έτσι το αισθανόμαστε, στο καθήκον και έτοιμους να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου.

Οι απαιτήσεις των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών μας, είναι

απόλυτα κατανοητές και οι περισσότερες από αυτές, με αναλογική διαβάθμιση καθίστανται και επείγουσες!!!

Η προσπάθεια μας για την αποκατάσταση των βλαβών έχει ξεκινήσει από εχθές που εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα, η αυξανόμενη όμως ένταση της κακοκαιρίας δημιουργεί νέα πεδία δράσης τόσο γεωγραφικά όσο και ποσοτικά!!».

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση οι τεχνικοί της ΔΕΗ επισημαίνουν πως: «Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι γίνεται προσπάθεια πολλές φορές με υπερβάλλοντα ζήλο, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών-δυσλειτουργιών του Δικτύου. Παρ’ ότι οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, προσπαθούν να απαξιώσουν το τεχνικό προσωπικό «πρώτης γραμμής» που είναι η ραχοκοκαλιά της παραγωγής και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας κάνει μηδαμινές έως ελάχιστες προσλήψεις και αγνοώντας το γεγονός ότι η κατάθεση ψυχής και σώματος που καθημερινά γίνεται πρέπει να αμείβεται.

Το μόνο που ζητάμε είναι κατανόηση, γιατί οι ομολογουμένως ακραίες καιρικές συνθήκες μας δυσκολεύουν, αλλά κι εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι τα ανθρωπίνως δυνατά όρια, εάν χρειαστεί θα ξεπερασθούν, προκειμένω να μην μείνει κανένα νοικοκυριό, καμία επιχείρηση, κανένας συνάνθρωπος μας χωρίς ηλεκτρική ενέργεια όσο δύσκολη και σύνθετη εάν είναι η συνθήκη για εμάς τους εργαζομένους στα εργοστάσια και στα Δίκτυα!!!».

Σε άλλη ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι: «Οι συνάδελφοι στα Ορυχεία, τα συνεργεία στο δίκτυο Χ.Τ και Μ.Τ και οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ, είναι μαθημένοι να δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη προσωπικού κατορθώνουν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και με συνέπεια, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στο δίκτυο.

Ενημερώνουμε πολλοστή φορά τους διοικούντες ότι οι συνάδελφοι του ΔΕΔΔΗΕ, ειδικά στις πληγείσες περιοχές όλο αυτό το διάστημα δουλεύουν αδιάκοπα, χωρίς ρεπό, με συνεχόμενες βάρδιες και χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό για να δώσουν λύσεις και να επιδιορθώσουν τις βλάβες και τις ζημιές που προκαλεί η σφοδρή κακοκαιρία».

Aπό την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ Πτολεμαΐδας «ο Σπάρτακος» αναφέρει: «Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους που δίδουν μεγάλη μάχη εν μέσω Πανδημίας και Μήδειας. Πολλά τα μέτωπα, πολλά τα προβλήματα, μεγάλη η προσπάθεια. Μερικές φορές η κακοκαιρία είναι τέτοιας εντάσεως που τα προβλήματα μοιάζουν με Λερναία Ύδρα.

Εν μέσω κακοκαιρίας και προβλημάτων, όπως πάντα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει:
Να υπερβάλουν εαυτό
Να ξεπερνούν όρια
Να αντιμετωπίζουν συνθήκες πρωτόγνωρες και εξαιρετικά δύσκολες

Ένα «ευχαριστώ» είναι πολύ λίγο αλλά και πολύ σημαντικό να ειπωθεί ως ελάχιστη συμπαράσταση σε όλους όσοι βρίσκονται στη μάχη της αποκατάστασης.

Οι συνθήκες δεν είναι περισσότερο εύκολες για όλους τους καταναλωτές που ελέω κακοκαιρίας έχουν μείνει χωρίς το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας. Τους συναισθανόμαστε απόλυτα. Χωρίς ρεύμα σημαίνει: χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό (πολλές φορές), χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ιντερνέτ, χωρίς λειτουργία μηχανημάτων και εξοπλισμού υγειάς που λειτουργούν με ρεύμα.

Ωστόσο η δυσκολία των καταναλωτών «ακουμπά» στις πλάτες των συνεργείων που ακατάπαυστα εργάζονται για την επανασύνδεση του δικτύου όπου υπάρχει διακοπή. Χρειάζεται υπομονή από όλους.

Υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα να λαμβάνονται παντού όλα τα μέτρα που επιτρέπουν ασφαλή εργασία (πράγμα πολύ δύσκολο με τις δεδομένες συνθήκες), ευχόμαστε καλή δύναμη για τη συνέχεια με την ελπίδα ότι η «Μήδεια» θα εξαφανιστεί σύντομα διαψεύδοντας το μύθο ότι είναι αθάνατη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου