Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Μηδενικά τέλη δικτύου τον Φεβρουάριο για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα εξήγγειλε ο ΔΕΔΔΗΕ


Με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ εξειδίκευσε τη διαδικασία μέσω της οποίας θα εφαρμοστεί η «έκπτωση» στα τιμολόγια ρεύματος όσων επλήγησαν από τις διακοπές ηλεκτροδότησης (που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί), για την οποία έκανε λόγο το πρωί ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την απόφαση με την οποία θα χρεωθούν μηδενικά

τέλη δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα. Ο Διαχειριστής θα συγκεντρώσει τα στοιχεία για το ποιοι καταναλωτές επηρεάστηκαν, ανάλογα με τη γραμμή μέσης ή χαμηλής τάσης από την οποία ηλεκτροδοτούνται. Η πίστωση θα φανεί στους λογαριασμούς ανάλογα με το πότε τιμολογεί κάθε προμηθευτής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Διαχειριστή, «Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών  που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή».

 

energypress.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου