Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Στις... καλένδες της αποεπένδυσης παραπέμπεται η πώληση πελατολογίου λιανικής της ΔΕΗ


Εχει εξαγγελθεί και έχει μπει στο ψυγείο, πάμπολλές φορές μέχρι σήμερα. Χθες η περίφημη πώληση πελατολογίου της ΔΕΗ σε ιδιώτες πάγωσε για μια ακόμη φορά, δια στόματος αυτή τη φορά του ίδιου του Μ Παναγιωτάκη, στο περιθώριο της τελετής υπογραφής δανειοδότησης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από την ΕΤΕπ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, η λύση δημιουργίας και πώλησης εταιρείας πελατολογίου της ΔΕΗ, παρότι είναι η μόνη που μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου μείωσης του μεριδίου της στη λιανική, έχει προς το παρόν παγώσει. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η αποεπένδυση, και θα δημιουργηθεί το νέο τοπίο, και τότε θα επανεξεταστεί η συγκεκριμένη πρόταση.

Το θέμα είχε έρθει για τελευταία φορά στην επικαιρότητα τον Νοέμβριο, όταν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης- DG Comp για το λιγνιτικό πακέτο, είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα από την ελληνική πλευρά να προστεθεί στο "πακέτο" και μέρος του πελατολογίου της ΔΕΗ. Τελικά η πρόταση δεν περπάτησε.

Τον περασμένο Οκτώβριο η διοίκηση της ΔΕΗ είχε διαμηνύσει ότι είναι έτοιμο το πρώτο προς πώληση χαρτοφυλάκιο με 500.000 καταναλωτές από τη χαμηλή και μέση τάση. Επέμενε μάλιστα ότι αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να κάνει τον σχετικό διαγωνισμό.

Τότε, πηγές του υπουργού Γιώργου Σταθάκη είχαν αφήσει να εννοηθεί δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση της ΔΕΗ για την πώληση πελατολογίου.


Παλαιότερα επίσης ο κ. Παναγιωτάκης είχε δηλώσει ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν οικονομικό κίνητρο να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο διαγωνισμό πώλησης πελατολογίου, λέγοντας ότι το “πακέτο” θα προέβλεπε σταθερή τιμή ρεύματος για 2-3 χρόνια σε σχέση με τον Οριακή Τιμή Συστήματος. Τελικά όπως φαίνεται η φιλόδοξη πρόταση παραπέμπεται στις καλένδες ή εγκαταλείπεται οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου