Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Σταθάκης: Στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος (Video)

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ. Σταθάκης: Στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος 
Από 1η Φεβρουαρίου όσοι πήραν κοινωνικό μέρισμα θα είναι και στο κοινωνικό τιμολόγιο με 35% έκπτωση δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης. Αυτή η απόφαση αφορά πάνω από 1 εκ. νοικοκυριά
Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με υπουργική
απόφαση που κατατίθενται σήμερα θα υπάρχουν πλέον δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία θα εντάσσονται όσοι πληρούν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος και θα έχουν έκπτωση 35%. Η δεύτερη κατηγορία θα αφορά όσοι εντάσσονται στο ΚΕΑ και θα έχουν έκπτωση 70% στο ρεύμα.

Επιπλέον όσοι έχασαν το κοινωνικό μέρισμα αν κάνουν τροποποιητική θα έχουν ένα μήνα για να διορθώσουν ότι χρειαστεί και να ενταχθούν. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι ακριβώς ίδια με του κοινωνικού μερίσματος.
Για το κοινωνικό τιμολόγιο δεν θα υπάρχει πλέον το πλαφόν κατανάλωσης 1500 κιλοβατώρων, αλλά το όριο πηγαίνει στις 1650 και επιπλέον ο υπολογισμός θα γίνεται σε ετήσια βάση οπότε ακόμα και αν υπερβεί ένα νοικοκυριό την κατανάλωση, ένα ή δύο μήνες θα μπορεί να συμψηφιστεί με τους επόμενους.
Ο Γ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι γίνεται φθηνότερο και το νυχτερινό ρεύμα. Επιπλέον η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος επανασύνδεσης ρεύματος των νοικοκυριών που ζουν σε ακραία φτώχεια.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο υπολογισμού των ΥΚΩ. Καταργείται η σκάλα που υπήρχε και επιβαρύνονταν πολύ οι λογαριασμοί ρεύματος καθώς αν ξεπερνούσες έστω και κατά μία κιλοβατώρα το 1600 πληρωνόταν και όλο το προηγούμενο με βάση τη νέα τιμή.
Αυτό αλλάζει εξήγησε ο κ. Σταθάκης. Από 0 – 1600 πληρώνεται στάνταρ τιμή για όλες τις κατηγορίες. Όταν ξεπερνάει η κατανάλωση π.χ. 1610 πληρώνονται οι 10 επιπλέον μονάδες και δεν μεταφέρεται σε όλο το ποσό του λογαριασμού.
Σε ερώτηση για το θέμα δεδηλωμένης και σταθερότητας της κυβέρνησης που εγείρει η Ν.Δ., ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι η Ν.Δ. έχει χάσει όλες τις μάχες που έδινε για τη σταθερότητα της κυβέρνησης και με την έννοια της αριστερής παρένθεσης και θέτει θέμα σταθερότητας, την ώρα που για πρώτη φορά συζητείται σοβαρά η επίλυση ενός εθνικού θέματος που η ίδια δημιούργησε.
Όπως τόνισε ο υπουργός «κληρονομήσαμε το θέμα με το όνομα, 27 χρόνια πριν και καλό θα ήταν να πει η Ν.Δ. ξεκάθαρα τη γνώμη της». «Βιάζεται λίγο και επειδή έπεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1993 εξαιτίας αυτού του θέματος. Να ξεκαθαρίσει η Ν.Δ. αν είναι με την κατεύθυνση που είχε ο Κ. Μητσοτάκης, ή με τον υπουργό τότε κ. Αν. Σαμαρά» ρώτησε ο κ. Σταθάκης.
Για το θέμα των πλειστηριασμών υπογράμμισε ότι με βάση το ισχύον πλαίσιο, η πρώτη κατοικία είναι πλήρως προστατευμένη ως 31.12.2018.
Kατ. Μπρέγιαννη
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου