Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μηνιαίους e-λογαριασμούς θα στέλνει η ΔΕΗ

Μηνιαίους e-λογαριασμούς θα στέλνει η ΔΕΗ - Κεντρική Εικόνα/Video 
Την δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών τους ανά μήνα και όχι ανά δίμηνο που ισχύει σήμερα θα δίνει στους πελάτες της η ΔΕΗ ακολουθώντας μια πρακτική ιδιωτικών παροχών ηλεκτρικής ενέργειας.
Την δυνατότητα αυτή θα έχουν οι πελάτες που
συναλλάσονται ηλεκτρονικά με την ΔΕΗ μέσω της υπηρεσίας e-bill, οι οποίοι λαμβάνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς και πληρώνουν το ποσό τους μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της εταιρείας. Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται κάθε μήνα στα email των καταναλωτών. Τα ποσά για τος τρεις μήνες θα είναι έναντι και τον τέταρτο μήνα θα έρχεται ο εκκαθαριστικός.
Σήμερα ηλεκτρονικά πληρώνουν περί τους 800.000 καταναλωτές αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στις 2.000.000 καταναλωτές το 2018.
Για εκείνους που πληρώνουν ηλεκτρονικά τα ποσά της κατανάλωσης ρεύματος η εφαρμογή τους ζητά να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Δηλαδή να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ώστε να ανανεωθεί η βάση των δεδομένων.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι αυτή η δυνατότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο ώστε οι ανεξόφλητες οφειλές των ιδιωτικών παρόχων να παραμένουν σε χαμηλά και διαχειρίσιμα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι απευθύνονται στο ίδιο πρακτικά πελατολόγιο με τη ΔΕΗ, των ανεξόφλητων οφειλών της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου