Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Βούτσης: Με την πώληση των μονάδων, θα επενδυθούν σημαντικά ποσά για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ

 
Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και τις αντιδράσεις και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο, διευκρίνισε ότι δεν συνδέεται με την τρίτη αξιολόγηση καθώς, όπως είπε, υπάρχουν αποφάσεις της ΕΕ που δεσμεύουν τη χώρα,υπογραμμίζοντας ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και θα επενδυθούν σημαντικά ποσά για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης.
Αναλυτικά, ο κ. Βούτσης είπε τα εξής σχετικά με το θέμα των
λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:
Το ζήτημα είναι γνωστό εδώ και καιρό. Υπάρχουν αποφάσεις πέραν της αξιολόγησης. Δεν είναι τυπικά στο πλαίσιο της αξιολόγησης που δίνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό για την κρατική ΔΕΗ να έχει και στο πεδίο της παραγωγής και όχι μόνο της παροχής ρεύματος. Είτε έτσι είτε αλλιώς όλα τα δίκτυα τα έχει κάνει η ΔΕΗ επί δεκαετίες με τον κόπο, τον πόνο και το φόρο των Ελλήνων πολιτών, αυτά είναι γνωστά .Θέλω να πω ότι αυτού του τύπου οι ιδιωτικοποιήσεις όπου κραταιοί κρατικοί και δημόσιοι φορείς για τους οποίους έχουν επενδυθεί απίστευτα ποσά και ισχυροποιούν τη στρατηγική θέση της χώρας, παραδίδονται σε ένα βαθμό, σε ένα ποσοστό και έτοιμοι, εννοώ με τα δίκτυά τους και στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αυτό είναι η γενικότερη συζήτηση. Αν και για τον ΑΔΜΗΕ παραδείγματος χάρη υπήρξαν έγκαιρα τα προληπτικά μέτρα ώστε να  μην συμβεί κάτι τέτοιο. Έτσι για τις λιγνιτικές μονάδες αφού αποφεύχθηκαν και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά οι υδροηλεκτρικές μονάδες με τις προσπάθειες που θα γίνουν για περαιτέρω επενδύσεις της ΔΕΗ , το είπαν και οι κκ Σταθάκης και Παναγιωτάκης και δεν έχουν  κανένα ίδιο συμφέρον για να λένε κάτι το διαφορετικό, για τις υπάρχουσες εγγυήσεις για τους εργαζόμενους για τα συμβόλαια με τις τοπικές κοινωνίες,που θα διατηρηθούν κατά τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Αυτά νομίζω πως είναι τα θέματα, όπως και για άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου και μικρότερες , τα αεροδρόμια κλπ, τα οποία ήταν στο πυρήνα και των αποφάσεων, των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων που υπέστη η χώρα λόγω της χρεοκοπίας. Θέλω να πω ότι αυτή η συζήτηση δεν γίνεται εν κενώ . Θα ήμουν από τους τελευταίους που θα σας έλεγα ότι οι άλλοι φταίνε που μας οδήγησαν εκεί, τώρα τι να κάνουμε εμείς. Δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται για ένα πραγματικό γεγονός που πχ οδηγεί τις Ελληνικές τράπεζες που είχαν αποκτήσει σοβαρά ερείσματα για να μην πω δεσπόζουσα θέση σε Βουλγαρία , Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία να αποσύρονται κανονικότατα. Αυτό δεν είναι μεγάλο πλήγμα; “
 /energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου