Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΕΑΜΕ-ΕΤΕ ΔΕΗ: Ο κ. Χατζηδάκης επιχειρεί να κάνει μοντέλο ΟΤΕ και στον ΑΔΜΗΕ

ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ: Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει πάρει doctorat στο ... 
Λίγες μέρες μετά τον εορτασμό της «βουβής» Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι στη χώρα μας με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού βρίσκονται στο στόχαστρο επαίσχυντων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Το οικονομικό κατεστημένο και το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό του, σε αγαστή συνεργασία με τα προπληρωμένα συστημικά ΜΜΕ κάνουν την επιδημία ευκαιρία ληστεύοντας το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή εκτελώντας εντολές του ΣΕΒ, αφαιρούν τη μια μετά την άλλη, τις κατακτήσεις που μας απέμειναν στη λαίλαπα των μνημονίων, απαξιώνοντας και ξεπουλώντας παράλληλα εμβληματικές Δημόσιες επιχειρήσεις όπως ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ,ΔΕΔΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ χωρίς την πίεση μνημονίων και Κομισιόν, παρά μόνο από νεοφιλελεύθερο δογματισμό. Δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πρόσφατη επιδημία όπου αποθέωναν το κατασυκοφαντημένο και απαξιωμένο από τους ίδιους ΕΣΥ, γιατί σήκωσε όλο το βάρος της υγειονομικής κρίσης.
Το ΥΠΕΝ με Νόμο που έφερε νύχτα στη Βουλή (και ψηφίστηκε μόνο από την ΝΔ) άνοιξε τον δρόμο για την απώλεια του ελέγχου του ΑΔΜΗΕ από το Δημόσιο, θυμωμένο ίσως από την κατάργηση του Ν. 4237/2014 της κυβέρνησης Σαμαρά για  πώληση του 66% .Μια κατάργηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς έφερε την πώληση του 24,5%  στους Κινέζους, βρίσκοντας την παράταξή μας ολοκληρωτικά αντίθετη. Πέρα από την πάγια θέση μας για την αναγκαιότητα του κρατικού ελέγχου σε όλες τις επιχειρήσεις των κρίσιμων υποδομών της χώρας, ο  ΑΔΜΗΕ  (όπως και ο ΔΕΔΔΗΕ) είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις και συνιστά παραλογισμό η εκποίηση τους. Αυτή τη στιγμή όμως είναι  λυπηρό, που άλλοι συνάδελφοι δεν αγωνιούν για το αν θα πουληθεί, αλλά γράφουν αναλύσεις για το αν θα γίνει το deal από τους Κινέζους ή τους Γερμανούς λες και αυτό είναι το πρόβλημα.
Ο κ. Χατζηδάκης επιχειρεί να κάνει μοντέλο ΟΤΕ και στον ΑΔΜΗΕ γιατί προφανώς θεωρεί επιτυχία τα ιλιγγιώδη κέρδη των Γερμανών και τις συνθήκες γαλέρας των εργαζομένων.
Το επιτελικό κράτος της ΝΔ επανήλθε με αδηφάγο όρεξη στήνοντας δουλειές με απ’ ευθείας αναθέσεις, deals  με επιχειρηματίες,  τοποθέτηση γαλάζιων goldens boys, διασπάθιση Δημοσίου χρήματος με μυστικά κονδύλια σε πολλά Υπουργεία, διορισμούς χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ  παράλληλα ξεφτιλίζουν τους επιστήμονες με προγράμματα «Βρούτσερ».
Αποδείχτηκε ότι οι άριστοι δεν είχαν σχέδιο ούτε για το πλιάτσικο που ξεκίνησαν, γιατί έπεσαν με τα μούτρα.
Η επιστροφή της ΝΔ συνοδεύτηκε με εκδικητικές διαθέσεις προς τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ. Οι λογαριασμοί ρεύματος μετά την περικοπή του κοινωνικού τιμολογίου έφτασαν και κάτω από το συνολικό ποσό, γράφουν: Ας προσέχατε, με αγάπη ΝΔ-Χατζηδάκης.
Οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες πολιτικές που χρεωκόπησαν την χώρα στέλνοντας μας στα μνημόνια, αυτοσυστήνονται σαν σωτήρες. Η ΝΔ δεν κατάφερε να νοικοκυρέψει το κόμμα της που χρωστά 309 εκ.€ ,αλλά καμώνεται ότι νοικοκυρεύει την ΔΕΗ με περίτεχνες ενέργειες και μαζί όλη τη χώρα.
Ο «σωτήρας» της ΔΕΗ Χατζηδάκης που στις 23/7/19 στην εκπομπή ώρα Ελλάδος του OPEN έδινε το λόγο του ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ, προχώρησε 40 μέρες μετά σε υπέρογκες αυξήσεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα την μαζική φυγή συνεπών πελατών και την μείωση της εισπραξιμότητας.
Για την «χρεωκοπημένη» ΔΕΗ ήταν ψίχουλα τα 500 εκ.€ ρευστότητας που θα απέφερε με ευνοϊκούς όρους η τιτλοποίηση χρεών τον Οκτώβριο του 2019 και η Διοίκηση την άφησε προφανώς για να την παρουσιάσει την επόμενη χρονιά σαν δικό της επίτευγμα. Όμως τα νέα οικονομικά δεδομένα μετά την πανδημία και  τους δυσμενείς πλέον όρους καταδεικνύουν επιπόλαια και ανεύθυνη Στάσ(σ)η.
 Η Διοίκηση των GOLDEN BOYS σκορπά χρήμα με την δημιουργία 4 νέων θέσεων Γενικών Διευθυντών μαζί με 3 αναπληρωματικούς Δ.Σ. Παράλληλα χωρίς καμία λογική προχωρά σε πλήθος αλλαγών στο οργανόγραμμα για την δημιουργία θέσεων που καλύπτονται από γαλάζια παιδιά μετατρέποντας την ΔΕΗ σε κομματικό παραμάγαζο. Το μόνο που μένει είναι να αλλάξουν το λογότυπο της ΔΕΗ με αυτό της ΝΔ.
Οι «Άριστοι» θυμίζοντας μας ότι κανένα «καλό παιδί» δεν πάει χαμένο, ξεπερνώντας αξιοκρατίες και ανύπαρκτα τυπικά προσόντα προσέλαβαν στη ΔΕΗ ως και «πρώτα πιστόλια» της ΝΔ από συστημικά ΜΜΕ. Για αυτά τα ΜΜΕ πέρα από την αλόγιστη δαπάνη διαφήμισης της κλειστής ΔΕΗ κατά την πανδημία, υπάρχει και επόμενο δωράκι διαφήμισης ύψους 8,5 εκ.€,  γιατί το μεγάλο δώρο των 42 εκ.€ της κυβέρνησης δεν έφτασε για το λιβάνισμα του νέου Μωυσή και τις γαργάρες των σκανδάλων.
 Η έναρξη της πανδημίας έγινε ευκαιρία για την περαιτέρω απαξίωση της ΔΕΗ από ΥΠΕΝ-Διοίκηση. Με το λουκέτο των 50 ημερών στην εμπορία και τους ανταγωνιστές όλους ανοιχτούς να χορεύουν μόνοι τους, η ΔΕΗ  έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια € πολύτιμης ρευστότητας και πελάτες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Λογική η ανακοίνωση ανταγωνιστή της ΔΕΗ στις 8/5/20 ότι αυξήθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη του εν μέσω της πανδημίας!!! Ευφυές σχέδιο; Απλό. Όταν κλειδώνεις μία ομάδα στα αποδυτήρια η άλλη βάζει απανωτά γκολ. Πέρα από αυτό, τα αφιερώματα στα ΜΜΕ με τα ΜΑΤ και τις ατέλειωτες ουρές της Δευτέρας 8/5 (που θα συνεχιστούν), δυσφημούν και τσαλακώνουν την εικόνα της ΔΕΗ.
Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη της Διοίκησης ( η οποία εξαφανίστηκε από τα γραφεία της επιχείρησης καθ’ όλη την πανδημία !!!) για το σκεπτικό του λουκέτου, όταν ΕΛΤΑ-Τράπεζες-Δήμοι-καταστήματα τηλεπικοινωνιών-Κούριερ-ΔΕΔΔΗΕ-ανταγωνιστές, ήταν ανοιχτά με το ελάχιστο προσωπικό εξυπηρέτησης και τους υγειονομικούς κανόνες.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ όμως παρ’ ότι απούσα κατάφερε να δωρίσει 5 εκ.€  από το χρεωκοπημένο υστέρημα της, με τον κ. Χατζηδάκη να κάνει την μνημειώδη δήλωση ότι θα χρεωθούν με 0,80 € όλοι οι καταναλωτές, δημιουργώντας σύγχυση και αντιδράσεις κατά της επιχείρησης.
Στα χνάρια της ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ απομακρύνει ότι δεν είναι γαλάζιο, διευρύνει τις Γενικές Διευθύνσεις από 3 σε 5 και οι απ’ ευθείας αναθέσεις πέφτουν στρέϊτ θρου.
Ζητάμε από τον Διευθύνοντα κ. Μάνο να διαλύσει τις σκιές που δημιούργησαν κραυγάζοντες ψίθυροι, για αγορά υγειονομικού υλικού με καπέλο πάνω από 700% !!! με την δημοσιοποίηση των τιμολογίων αγοράς. Επίσης ζητάμε να διευκρινιστεί αν έγιναν δωρεές από αυτό το υλικό σε Νοσοκομεία ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία. Αν προέβη σε δωρεά ο ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει πρακτικό παράδοσης από ΔΕΔΔΗΕ και παραλαβής δωρεάς από το Δημόσιο; Γιατί πάντα παραμονεύει η απίθανη περίπτωση να πέφτουν μάσκες από αυτοκίνητα μεταφορών και δεν είναι ώρα για παρατράγουδα παραμονές της πώλησης του 49% που εξήγγειλε ο Υπουργός της καρδιάς μας.
Μια πώληση σε ιδιώτη χωρίς το δήθεν επιχείρημα της μνημονιακής υποχρέωσης ή της χρεωκοπίας, σε επιχείρηση που υπηρετεί ζωτικές υποδομές της χώρας φαντάζει πέρα από κάθε λογική.
Ακόμα περισσότερο στον ΔΕΔΔΗΕ με τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγει ή έλευση του 5 G και θα μπορούσε να τον μετατρέψει από εταιρία οριακού κέρδους σε  εταιρία υψηλής κερδοφορίας. Εκτός αυτού θα στερήσει από την ΔΕΗ πολύτιμα ετήσια έσοδα 350 εκ.€ με την απώλεια των παγίων.
Η παράταξη μας ποτέ δεν έστρωσε χαλί στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας την μεταφορά  των παγίων από την ΔΕΗ, με παράλληλες δακρύβρεχτες ανακοινώσεις. Τέτοια αλληλεγγύη  θυμίζει την πικρή ειρωνεία των ενθαρρυντικών κραυγών του όχλου στους Ρωμαίους μονομάχους.
Εμείς συνεχίζουμε  αταλάντευτα να υποστηρίζουμε τον πυρήνα της ιδεολογίας μας που είναι Δημόσια Υγεία-Παιδεία-Ενέργεια-Νερό και όλα τα δημόσια αγαθά που η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ΝΔ έρχεται να ισοπεδώσει.
Παλεύουμε για μια διαφορετική κοινωνία αλλά το επιτελικό κράτος ανέβηκε στο σβέρκο μας και το κουβαλάμε υποχρεωτικά. Τα δύσκολα τώρα έρχονται αλλά εδώ είμαστε για να τα αντιπαλέψουμε και να τα ανατρέψουμε.

Ζητάμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:
-       Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
-       Γενναία χρηματοδότηση στο ΕΣΥ.
-       Προσλήψεις στον Όμιλο ΔΕΗ(ΔΕΔΔΗΕ) και ΑΔΜΗΕ.
-       Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
-       Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
-       Να μην εφαρμόσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια περεταίρω ιδιωτικοποιήσεων.
-       Την επαναφορά του τιμολογίου εργαζομένων και συνταξιούχων ως είχε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου