Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

«Σκοτείνιασε» η ΔΕΗ με τον διαγωνισμό-σκάνδαλο

«Σκοτείνιασε» η ΔΕΗ με τον διαγωνισμό-σκάνδαλο 

Ποιος κρύβεται άραγε πίσω από σκανδαλώδη διαγωνισμό της ΔΕΗ που είναι σε εξέλιξη και προοιωνίζεται ουκ ολίγες περιπέτειες για την εταιρεία;
Πρόκειται για διαγωνισμό για τη μεταφορά καυσίμων σε υποσταθμούς που λειτουργούν σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.
Το φυσιολογικό και το νόμιμο, θα ήταν να συμμετέχουν στο
διαγωνισμό εταιρείες που έχουν τα τυπικά προσόντα αλλά και τις δυνατότητες να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο έργο .
Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο ακόμα και να εξεταστεί ο φάκελος εταιρείας που δεν διαθέτει πλοίο την στιγμή που γίνεται ο διαγωνισμός.
Τα λέμε αυτά γιατί έφτασε στ’ αυτιά μας ότι κάποιοι στη ΔΕΗ, προωθούν προσφορά εταιρείας που δεν διαθέτει καν δικό της πλοίο  και λέει ότι θα αγοράσει ένα, εάν και εφ’ όσον κερδίσει τον διαγωνισμό.
Και το κυριότερο, πρόκειται να συμμετέχει με ένα πλοίο τουρκικής πλοιοκτησίας και υπό τουρκική σημαία. Αυτό δεν λέγεται διαγωνισμός, αλλά στημένη διαδικασία.
Με απλά λόγια, αυτό που θα συμβεί, είναι το εξής:
Αυτός που θα κερδίσει τον διαγωνισμό, θα πάρει το συμβόλαιο της ΔΕΗ, θα μεταβεί  στην τράπεζα, και με το συμβόλαιο αυτό θα πάρει δάνειο και μετά θα αγοράσει το πλοίο.
Ωραίος διαγωνισμός. Έτσι γίνεται εφοπλιστής ο καθένας, εκ του ασφαλούς. Κάποιοι μέσα από τη ΔΕΗ, στήνουν τη δουλειά και η αγορά γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
 Γι’ αυτό καλό θα είναι η Διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, να ξαναδεί το θέμα όσο είναι νωρίς, για να αποφευχθεί ένα εκκολαπτόμενο σκάνδαλο, που «μυρίζει» εισαγγελέα.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου