Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

ΕΔΟΠ ΔΕΗ: Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο !

 ΕΔΟΠ ΔΕΗ: Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο !


Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μας ενημέρωσε ότι τον επόμενο μήνα θα καταβληθεί όλο το ποσό στο προσωπικό που αμείβεται με τα ειδικά επιδόματα, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2012.
  • Θυμίζουμε η προαναφερόμενη σύμβαση αναφέρει «ότι μετά το πέρας του μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής προσαρμογής, το μισθολόγιο των εργαζομένων θα επανέλθει στα ισχύοντα στη ΔΕΗ την 31-12-2009».
  • Θυμίζουμε επίσης ότι πέρα από την περικοπή των επιδομάτων, μειώθηκαν τα μισθολογικά κλιμάκια κατά 17% για τα οποία όχι μόνο δε γίνεται κανένας λόγος ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς, λαμβάνουμε γενικόλογες υποσχέσεις ότι θα εξεταστούν στο μέλλον.
  • Γιατί άραγε υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί υλοποιείται κατά το δοκούν η ΣΣΕ του 2012 για το μέρος που αφορά, κυρίως τον τεχνικό κόσμο της ΔΕΗ; Πως δικαιολογείται το διοικητικό προσωπικό καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό που δεν αμείβονται με ειδικά επιδόματα να αποκλειστούν από την ρύθμιση αυτή;
Δηλώνουμε, ότι δεν θα δεχτούμε μία τέτοια πρόδηλη αδικία και θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο, όπως άλλωστε έχουμε πράξει και στο παρελθόν. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά αξιολόγηση, δώρα προσωπικού.
Πέραν όλων των άλλων, προκαλεί μεγάλη εντύπωση η στάση τόσο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όσο και της Διοίκησης της ΔΕΗ για το θέμα αυτό, καθώς και οι ατεκμηρίωτες δικαιολογίες οι οποίες προβάλλουν. Τέτοιες συμπεριφορές έχουμε δεχτεί και κατά το παρελθόν από μία συντεχνιακή ΓΕΝΟΠ, αλλά περιμένουμε από την διοίκηση να μην λειτουργήσει το ίδιο συντεχνιακά επιβάλλοντας δικαιοσύνη χωρίς εξαιρέσεις.
Τέλος, καλούμε τα σωματεία που έχουν μέλη διοικητικούς τώρα σε κοινή αντίδραση, ώστε εμπράκτως να δείξουν την υποστήριξή τους και να μη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μόνο γραπτώς.

Γραφείο Τύπου/ΕΔΟΠ – ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου