Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Πτολεμαΐς: Το τέλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, και η σιωπή των(γαλανών) αμνών!

Πτολεμαΐς: Το τέλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, και η σιωπή των(γαλανών) αμνών 
Αλήθεια που βρίσκεστε, γιατί σιωπείτε, ο λαός αυτής της περιοχής σας ψήφισε.
Λαλίστατη κυρία Βρυζίδου που σας αρέσουν οι φωτογραφίες με τον κύριο Βρούτση, κύριε Κασαπίδη, εκπρόσωπε της πολιτικής μετριότητας που “δεν έχετε το θάρρος, να υποβάλετε μήνυση στον
κύριο Μητσοτάκη, για τους πρόσφυγες που φέρνει στον νομό Κοζάνης και την υποβάλετε αορίστως”, δεν θα μιλήσετε κύριε Μιχάλη Παπαδόπουλε,  που είστε; Την κυβέρνηση του Σύριζα την  κατακεραυνώνατε, μιλούσατε για ολιστική οικονομική καταστροφή της περιοχής, τώρα;

Tον κύριο Κωνσταντινίδη και τον κύριο Αμανατίδη, μάλλον δεν τους ενθυμείται  ουδείς!
Γίνατε σπουδαίοι  από το τίποτα, γιατί ο απλός κόσμος σας πίστεψε, πρεσβεύατε το “νέον”, του κυρίου Μητσοτάκη και το μεταφέρατε ως παραπλανημένοι αγγελιοφόροι του….
Κύριε Δήμαρχε εκπρόσωπε της κυανής παράταξης γιατί σιωπείτε, όταν δεν κόβετε τα δένδρα της πόλης, στις ώρες αμφιλύκης του λυκαυγούς, πράττετε κάτι άλλο;
Η δειλία δεν είναι αρετή, είναι όνειδος.
Κάποιες μικρές, πλάγιες, δηλώσεις, αποτελούν Μπαταριές στον αέρα, πολιτική δειλία και υπέρτατη ιδιοτέλεια, αυτά κυριαρχούν, μην χάσετε την θεσούλα σας και βέβαια, τον χρυσό που κουβαλά αυτή η θέση.

Ανάπτυξη, διαφάνεια, θέσεις εργασίας, χρηστή διαχείριση  του Δημόσιου χρήματος, αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της εργατικής δύναμης και η φράση κλισέ του κυρίου Μητσοτάκη «ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πρέπει να προσαρμοστούμε».
Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΡΗΜΩΣΗ.
Είναι η δεύτερη φορά που καταστρέφεται  οικονομικά η περιοχή μας από την οικογένεια του κυρίου Μητσοτάκη.
Θα σας  ενθυμίσω:
Το κλείσιμο της ΑΕΒΑΛ είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχτεί η οικονομική ισορροπία και η ανάπτυξη της περιοχής, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν την οριστική διακοπή της λειτουργίας της απασχολούνταν σε αυτήν πάνω από χίλια άτομα.
Η οικονομική ανωμαλία της πράξης αυτής, διήρκησε άνω της δεκαετίας, με τις γνωστές συνέπειες….
Ο κύριος Μητσοτάκης, είναι γνωστό  ότι είναι μέτριος, έως κακός χρήστης της Ελληνικής γλώσσας, αλλά εν προκειμένω, η διατύπωση ήτο απολύτως σαφής.
Αυτό που διετύπωσε, ως συνεχιστής της καταστροφής του Πατέρα του είναι πλήρως διασαφηνισμένο και θα ακολουθεί ως εφιάλτης τους υποτακτικούς, κυανούς πολιτευτές.
Υπάρχει σε πλήθος δημοσιευμάτων αλλά το αναφέρω και πάλι:
θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες.
Μητσοτάκης, συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα «Bild».
Μάλλον χρειαζόμαστε Μελλοντολόγο Οραματιστή για να δούμε την “ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ”, είμαστε ήδη μέσα της, την αντιλαμβανόμαστε διαισθητικά, τα στατιστικά και τους αριθμούς θα τους δούμε σύντομα.

πληθυσμιακή εξέλιξη του νομού Κοζάνης.
Έτος Απογραφής20012011
Μόνιμος Πληθυσμός153.939150.196
Πυκνότητα  Πληθυσμού48,7847,59
Δείκτης Γήρανσης1,021,39
Έκταση (km2)3.156

Το 2011 διενεργείται απογραφή, είμαστε στην αρχή της κρίσης, ήδη έχει αρνητική μεταβολή  ο νομός περί  τους 4000 ανθρώπους.
Στην παρούσα φάση, εκτιμώ ότι  η αρνητική μεταβολή αγγίζει το 15% και στην επομένη 10ετία θα χαθεί μια πόλη του μεγέθους της Πτολεμαΐδος.
Δια χειρός του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη.
“Πρωτογενής οικονομία” στον Νομό, για πολλές δεκαετίες ήταν η ΔΕΗ,  χάριν σ΄ αυτήν  συντηρούνταν, άπειρα, ετερόκλιτα  επαγγέλματα στον τριτογενή τομέα, διαβάζουμε στις αναλύσεις της ΑΝΚΟ.
  1. {Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης είναι υψηλό και την κατατάσσει στην 9ηθέση σε επίπεδο χώρας. Σύμφωνα με τη διάρθρωση του ΑΕΠ, η εξόρυξη και η παραγωγή ενέργειας συμβάλλουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός ποσοστού 47,7% αναφορικά με τη συμμετοχή του δευτερογενούς τομέα, που είναι από τα υψηλότερα στη χώρα. Αντίθετα, ο πρωτογενής τομέας έχει διαχρονικά υποστεί συρρίκνωση και συμβάλλει στη διαμόρφωση του ΑΕΠ μόλις κατά 4%, ενώ ο τριτογενής συμμετέχει με 48,3%.}
Βλέπουμε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σχεδόν ανύπαρκτος,  ενώ ο τριτογενής είναι υπερτροφικός και λιγάκι παραπάνω από τον δευτερογενή.
Η τοπική διάρθρωση του ΑΕΠ έχει ως εξής
ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΕΠ:%
ΑΕΠ % ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ3,90
ΑΕΠ %  ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ51,19
ΑΕΠ % ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ44,91




Φυσικά τα χαρακτηριστικά της οικονομικής παρακμής  είναι γνωστά, θα τα δούμε στην απογραφή του 21 σε αριθμούς, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο δείκτης συρρίκνωσης των μικρών ηλικιών, που δεν θα αφορά μόνον τον Νομό Κοζάνης αλλά όλη την Ελλάδα, αφού ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών θα μετοικήσει σε άλλη χώρα.
Μάλλον ομιλώ  ΩΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.
Πικρές  αλήθειες…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου