Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Παρουσιάστηκε ο νέος λογότυπος της ΔΕΗ - Εκπτώσεις 8% για ευάλωτες ομάδες και οικιακούς με πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, διπλάσια έκπτωση στο e-bill, αναμόρφωση καταστημάτων

 Το νέο λογότυπο και τη νέα εταιρική ταυτότητα της ΔΕΗ παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης, ανακοινώνοντας παράλληλα σειρά νέων αποφάσεων όσον αφορά εκπτώσεις στα τιμολόγια και αναβάθμιση της εξυπηρέτησης.

Ο κ. Στάσσης κατά την ομιλία του υπογράμμισε αρχικά ότι αλλάζει

η λειτουργία της ΔΕΗ, εξυγιαίνεται και γίνεται πιο σύγχρονη με βάση τις διεθνείς τάσεις. Επίσης, αλλάζει φιλοσοφία και τίθεται στο επίκεντρο ο καταναλωτής. Ο ίδιος υπενθύμισε τα οικονομικά αποτελέσματα που βελτιώθηκαν δραματικά όπως και η τιμή της μετοχής κατά το τελευταίο έτος. 

Μιλώντας για το business plan, ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι αντιμετωπίζεται θετικά από την αγορά και πρόσθεσε ότι "βάζουμε τη ΔΕΗ στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού. Προχωράμε στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και την επιτάχυνση στις ΑΠΕ".

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάβαση θα γίνει ομαλά με ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο:  

"Δεσμευτήκαμε για το πιο φιλόδοξο πλάνο απολιγνιτοποίησης σε όλη την Ευρώπη γιατί είναι και οικονομικά συμφέρον για την επιχείρηση. Ήδη οι μονάδες 1-2 του Αμυνταίου σταμάτησαν και επιταχύνουμε κατά 6 μήνες την απόσυρση της Μεγαλόπολης 3. Η απολιγνιτοποίηση έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καθώς η λιγνιτική παραγωγή ήταν το 2007 31 τεραβατώρες και το α΄ εξάμηνο του 2020 5,5 τεραβατώρες ή 10% της κατανάλωσης". 

Στην περίπτωση των ΑΠΕ, ο στόχος της διοίκησης είναι από 2% να αυξηθεί στο 20% το 2025 το μερίδιο με επενδυτικές συμφωνίες και συνεργασίες. "Να ξεπεράσουμε το 1 γιγαβάτ ως το 2023 με μια δεξαμενή έργων έξι γιγαβάτ", τόνισε ο κ. Στάσσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ δήλωσε σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ότι είναι ένα ακόμα στοίχημα: "Προχωράμε με 1.000 σταθμούς και 10.000 μεσοπρόθεσμα. Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλους χώρους στάθμευσης. Επίσης, τα νέα οχήματα της επιχείρησης θα είναι μόνο ηλεκτροκίνητα. Προχωράμε επίσης στο λειτουργικό εκσυγχρονισμό με επενδύσεις στο δίκτυο και με ψηφιοποίηση διότι για να απολαμβάνει τις νέες τεχνολογίες ο καταναλωτής χρειάζονται σύγχρονα δίκτυα", τόνισε σχετικά.

Ο κ. Στάσσης τόνισε παράλληλα ότι η ΔΕΗ προχωρά με νέα προϊόντα και ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς αναβαθμίστηκε το τηλεφωνικό κέντρο, διευρύνθηκε το ωράριο, έγινεν εφικτές τηλεφωνικές πληρωμές και τηλεραντεβού. Επιπλέον, από το καλοκαίρι η ΔΕΗ προσφέρει το DEH My home online με προνομιακή χρέωση για τους πελάτες της. "Έρχονται και άλλα προϊόντα ως το τέλος του έτους. Πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο τηλεφωνικό κέντρο, στο 8009001000. Από σήμερα, 24 καταστήματα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ως τις 8 το απόγευμα και συνολικά 74 καταστήματα με ραντεβού", ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ υπενθύμισε την προσφορά 5 εκατ. για εξοπλισμό στο ΕΣΥ που πραγματοποίησε η επιχείρηση και ανακοίνωσε ότι από την 1/10 ως την 31/12 προσφέρεται δωρεάν πάγιο για όλους τους καταναλωτές, +8% σε ευάλωτους καταναλωτές και έκπτωση 8% σε οικακούς καταναλωτές με πάνω από 2.000 κιλοβατώρες, ενώ επίσης διπλασιάζεται η έκπτωση από 5 σε 10 ευρώ για τον ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Ο κ. Στάσσης κατέληξε λέγοντας ότι "το ταξίδι έχει αρκετό δρόμο μπροστά του, είμαστε όμως βέβαιοι ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και η ΔΕΗ θα γίνει πρότυπο σύγχρονης ενεργειακής εταιρείας. Συμβολικά θα το αναδείξουμε αυτό ανακαινίζοντας τα καταστήματα και αλλάζοντας το λογότυπο. Η ΔΕΗ έχει σπουδαία ιστορία, ανοίγει νέο κεφάλαιο, κλείνει μια εποχή στασιμότητας και μετατρέπεται σε σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία". 

Χατζηδάκης: Άλλαξε η εικόνα της ΔΕΗ ουσιαστικά

«Η ΔΕΗ που είχε μετατραπεί σε συστημικό κίνδυνο στις αρχές του 2019 σήμερα είναι παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα. Κανένας τομέας δεν αποτυπώνει ίσως τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη, όσο η ίδια η ΔΕΗ». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Επιχείρησης. 

«Η ΔΕΗ που πριν από μερικά χρόνια ήταν κερδοφόρα, έφτασε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το 2019. Σήμερα, έχει εξυγιανθεί και εμφανίζει πάλι κέρδη», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Ενώ η εταιρία είχε συνειδητά οδηγηθεί με τις ΝΟΜΕ στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά, προς όφελος των ανταγωνιστών της, χάνοντας περίπου 600 εκατ. ευρώ. Σήμερα, χωρίς ΝΟΜΕ, είναι και πάλι ανταγωνιστική, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών. Η ΔΕΗ ήταν κολλημένη στο λιγνίτη, με ελάχιστη συμμετοχή στις ΑΠΕ. Σήμερα, η εταιρία εισέρχεται σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας». 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέγραψε συνοπτικά πώς οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν οδήγησαν στο μετασχηματισμό της ΔΕΗ, που αποτυπώνεται και στη νέα εταιρική της ταυτότητα. «Ύστερα από τα έκτακτα μέτρα που υιοθετήσαμε, ο ίδιος ορκωτός ελεγκτής που είχε εκφράσει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την άνοιξη του 2019, έδωσε θετική εισήγηση στο τέλος Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Oι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μιλούν θετικά για τα όσα γίνονται και η αγορά δείχνει την εμπιστοσύνη της, επενδύοντας στην εταιρία. Η αξία της μετοχής τετραπλασιάστηκε ,συγκριτικά με τα χαμηλά της άνοιξης 2019. Οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ, σε υποδομές και δίκτυα  αυξάνονται. Η ΔΕΗ είναι πλέον συνολικά πιο ανταγωνιστική διότι έχει ως εφόδιο  το νόμο 4643/2019 που ψηφίσαμε, ο οποίος καταργεί τη μονιμότητα στους νεοεισερχόμενους, εισάγει ευελιξία στις προμήθειες, βοηθά στην προσέλκυση ικανών στελεχών από την αγορά».

Αναφέρθηκε επίσης στο εθνικής σημασίας πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης, σημειώνοντας πως «Αφήνουμε πίσω μας την εποχή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αίρουμε την δυσβάστακτη οικονομική πίεση που προκαλεί πλέον η χρήση λιγνίτη στη ΔΕΗ και εξυγιαίνουμε τα οικονομικά της επιχείρησης.Η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα της πράσινης ενέργειας με επενδύσεις και συμφωνίες στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά και με έργα ανάπτυξης στις λιγνιτικές περιοχές, σύμφωνα με το αναλυτικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που εκπονήσαμε και έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι σύντομα να αρχίσουν να αναπτύσσονται δυναμικά νέες δραστηριότητες, σε υγιείς βάσεις».

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά πορεία της. Με τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.


Χάρης Αποσπόρης

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου