Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΕΤΕ-ΔΕΗ: Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

 Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ

Μετά από αναμονή ολίγων ημερών και αφού δώσαμε λίγο χρόνο στους υπεύθυνους να μας εξηγήσουν, τι τελικά πρεσβεύει το ολοκαίνουργιο σήμα προχωρήσαμε στην εν λόγω ανακοίνωση ώστε να εκφράσουμε και εμείς με την σειρά μας την απογοήτευση και την θλίψη που δημιουργεί στις συνειδήσεις των συναδέλφων, η αποδόμηση του ιστορικού σήματος της εταιρίας αφαιρώντας τον κεραυνό.
Παρά τα όσα εξήγγειλε ο Δ/Σ της ΔΕΗ Γ. Στάσσης για μία σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν την επιχείρηση να ανα-κτήσει την δυναμική και το πελατολόγιο της, οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του νέου λογότυπου φρόντισαν, να καταργήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της ΔΕΗ.
Το γεγονός και μόνο ότι η εταιρία που ανέλαβε τον σχεδιασμό του νέου σήματος αναγκάστηκε να εκδώσει ολόκλη-ρη ανακοίνωση για να εξηγήσει τους συμβολισμούς και τα ακαταλαβίστικα νοήματα του καινούργιου λογότυπου δείχνει πόσο απογοήτευσε και ουσιαστικά αφαίρεσε την δυναμική και ένα κομμάτι της ιστορία της μεγαλύτερης εταιρίας της πατρίδας μας η οποία έχει τεράστιο κοινωνικό έργο, αναγνωρισμένο από όλους τους Έλληνες πολίτες αλλά ακόμα και από τους ανταγωνιστές της.
Παράλληλα σε διάφορα σημεία της ανακοίνωσης, οι υπεύθυνοι του νέου λογότυπου από την μία μιλάνε ότι το σήμα ήταν "ανεπίκαιρο και "ξεπερασμένο" και αφετέρου από την άλλη με απολογητικό ύφος προσπαθούν να δικαιολο-γήσουν την αστοχία τους, αναφέροντας το εξοργιστικό: "ότι το σύμβολο του κεραυνού είναι «παρών» χωρίς να υ-πάρχει" αλλά και το άλλο ακατανόητο, "το δυναμικό και “αιχμηρό” σχήμα του κεραυνού εξομαλύνεται".
Κοινώς... "Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Κύριοι της διοίκησης, έχετε στα χέρια σας ένα ιστορικό brand name (να μιλήσουμε με την δική σας ορολογία) ισάξιο με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες που δρουν στην χώρα μας και κάποιοι "ειδήμονες" εν έτει 2020 το χαρα-κτηρίζουν "ξεπερασμένο" και "ανεπίκαιρο" και πειραματίζονται με δήθεν "μοντερνιές" δημιουργώντας σύγχυση ακόμη και στους πιο πιστούς καταναλωτές της ΔΕΗ Α.Ε..
Αναρωτιόμαστε λοιπόν πόσο άραγε στοίχισε όλο αυτό το δημιούργημα, πόσο θα μας στοιχίσει η όλη διαδικασία αλλαγής του λογότυπού μας υλικά και ηθικά. Επιπρόσθετα ζητάμε από την διοίκηση με γενναιότητα να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις που θα περιορίσουν την αστοχία και ευελπιστούμε να τις πράξετε έγκαιρα και άμεσα για το καλό της εταιρίας.
Για την ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ και τους συναδέλφους του Ομίλου ΔΕΗ, ο κεραυνός είναι ο δικός μας ηλεκτρικός σταυρός, η δική μας ενεργειακή σημαία. Είναι η ψυχή μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας την ξεριζώσουν.
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου