Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Διευκρινίσεις ΑΔΜΗΕ για υπεργολαβία στην Πελοπόννησο


Διευκρινίσεις σχετικά με υπεργολαβία στο έργο της κατασκευής του "Ανατολικού Διαδρόμου" Πελοποννήσου, που ανατέθηκε στην εταιρεία "MAST ENERGJI LTD.STI", δίνει ο ΑΔΜΗΕ, σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα. 

Όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ: 

α. Βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται για τις αναθέσεις των

έργων του Διαχειριστή, η ανάδοχη εταιρεία ΑΤΕΡΜΩΝ υπέβαλε αίτημα στον ΑΔΜΗΕ για έγκριση της εταιρείας "MAST ENERGJI LTD.STI" ως υπεργολάβου για τις εργασίες ενσυρμάτωσης της εναέριας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV Μεγαλόπολη-Κόρινθος. 

β. Ο ΑΔΜΗΕ απέρριψε το αίτημα του αναδόχου λόγω μη πλήρωσης των κριτηρίων που προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών. Ως εκ τούτου, ο υπεργολάβος "MAST ENERGJI LTD.STI" κρίθηκε μη αποδεκτός για ανάληψη των εν λόγω εργασιών, γεγονός για το οποίο ο ανάδοχος ενημερώθηκε γραπτώς στις 12/10/2020 από την εταιρεία. 

γ. Σε όλες τις αναθέσεις έργων του Διαχειριστή τηρούνται οι διαδικασίες που επιβάλλει ο νόμος. Ειδικά για τις υπεργολαβίες, οι προϋποθέσεις έγκρισης των υπεργολάβων είναι ενιαίες για όλες τις εταιρείες που προκρίνουν οι ανάδοχοι, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης. Για τις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά, όπως θεωρήσεις εισόδου κ.ά., όπως προβλέπει η εθνική νομοθεσία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου