Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

“Δράσε-Σπάρτακος για τον Π. Καραλευθέρη: “Και εκλεγμένος και.. διορισμένος” – “Διορίστηκε από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο & ΔΝΣ της ΔΕΗ ΑΕ κ. Στάσση στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Λιγνιτικής Μελίτης ΑΕ»

 ΔΡΑΣΕ – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ για τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Π.  Καραλευθέρη: «Και εκλεγμένος και.. διορισμένος!» | KOZANILIFE.GR

Και εκλεγμένος και.. διορισμένος!!!
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μετά την αποτυχία της Aπoεπένδυσης όλοι περίμεναν – και σε έναν βαθμό είχε σχεδόν προαναγγελθεί – την «επιστροφή» των θυγατρικών «Λιγνιτική Μελίτης» και «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» στη μητρική εταιρεία (ΔΕΗ ΑΕ). Αυτό ήταν και ξεκάθαρο αίτημα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των Σωματείων – Μελών της, μετά το γνωστό φιάσκο !
Για το ζήτημα αυτό υπήρξε και δέσμευση, μπροστά τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Μελίτηςκαι στις τηλεοπτικές κάμερες, του πρώην Yφυπουργού Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά (29/9/2019).
Ο καιρός όμως περνούσε (έφυγαν 13 μήνες από τότε) και δεν ακούγαμε πειστική εξήγηση για την καθυστέρηση…
Μέχρι που μάθαμε ότι ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ Παντελής Καραλευθέρης διορίστηκε από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο & ΔΝΣ της ΔΕΗ ΑΕ κ. Στάσση και στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Λιγνιτικής Μελίτης ΑΕ». Έτσι καταλάβαμε ότι η καθυστέρηση και η μη επιστροφή των θυγατρικών στην μητρική είναι για να βολευτούν «ημέτεροι» – κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ο συγκεκριμένος διορισμός μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση, γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί ο εκλεγμένος Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ να δέχεται να είναι και διορισμένος από την κυβέρνηση ως μέλος του Δ.Σ. θυγατρικής της ΔΕΗ!
Δεν υπάρχει ηθικό θέμα;
Όμως έκτος από το ηθικό , για το οποίο «δεν ιδρώνει το αυτί» τους, υπάρχει και νομικό ζήτημα.
Αλήθεια, ο πληθωρικός -λόγω γνώσεων – Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ ενημέρωσε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ κ. Στάσση για το νομικό ασυμβίβαστο που ορίζει το άρθρο 14 του Ν. 1264/82 ;
«Απαγορεύεται στους εργοδότες σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους , να συμμετέχουν σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων».
Ανάλογο ζήτημα ήταν η αιτία που «τίναξε στον αέρα» το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ!
Κανένας δεν ξεχνά το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα»!
Αλήθεια, τι λέει ο Ν. Κιουτσούκης της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα;
Τι λέει η «αδέσμευτη» παράταξη της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
Η ΔΑΚΕ «Σπάρτακος» ;
Το ψηφοδέλτιο ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ. για αυτόν τον διορισμό;
Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε , θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2018 ο Π. Καραλευθέρης ως Εκπρόσωπος των Εργαζομένων καταψήφισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την αντίστοιχη πρόταση που είχε κάνει ο τότε Πρόεδρος & ΔΝΣ Μ. Παναγιωτάκης για το διορισμό των μελών του πρώτου Δ.Σ. της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης»,όπου εκτός των άλλων διόριζε και τον Χρ. Δεληγιώργη μέλος του Δ.Σ, ο οποίος ήταν Συνδικαλιστικό Στέλεχος του Σωματείου «Λυγκιστής».
Τα συμπεράσματα….. δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου