Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΗ: Σπείρα αλλοδαπών προκάλεσε ζημιά άνω των €900.000 με κλοπές μετασχηματιστών

dei_kalwdia

Η «δράση» της πολυπληθούς οργάνωσης ξεκίνησε στις αρχές του 2020 - Πώς ενεργούσαν οι δράστες

Ζημία άνω των 900.000 ευρώ προκάλεσε, σύμφωνα με δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μεγάλη εγκληματική οργάνωση με κατηγορούμενους 44 άτομα, τα οποία διέπρατταν κλοπές από μετασχηματιστές του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η τεράστια οργάνωση έβγαλε κέρδος τουλάχιστον 450.000 ευρώ. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τα έγγραφα, στις αρχές του 2020 όταν άρχισαν να παρατηρούνται κλοπές σε μετασχηματιστές στα Μέγαρα και στον νομό Βοιωτίας. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η οργάνωση, που απαρτιζόταν κυρίως από μέλη πακιστανικής καταγωγής, είχε χωριστεί σε δύο ομάδες, είχε διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη επιχειρησιακή δομή και οι φερόμενοι ως δράστες βιοπορίζονταν από τη… δράση τους. Όσον αφορά τις «προφυλάξεις» οι κακοποιοί ενεργούσαν ως εξής:

- Φορούσαν γάντια προκειμένου να μην ανιχνεύονται τα αποτυπώματά τους ή το γενετικό τους υλικό στα σημεία των κλοπών

- Σκαρφάλωναν στις κολώνες του υποσταθμού μέχρι το ύψος που βρίσκεται ο μετασχηματιστής

- Έκοβαν τα καλώδια που ενώνουν τους μετασχηματιστές του υποσταθμού με τις κολώνες με κόφτες ή ψαλίδες

Μετά το πέρας των κλοπών, οι δράστες επικοινωνούσαν με τον «οδηγό» της οργάνωσης, ώστε να παραλάβει τους ίδιους αλλά και τους μετασχηματιστές. Οι αρμόδιοι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους δράστες και να κάνουν εκτεταμένες έρευνες στα σπίτια τους, από όπου κατέσχεσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες SIM.

«Αξιον απορίας το γεγονός ότι είχαμε συλλήψεις σε τρεις χρονικές περιόδους που προκαλεί πολλα ερωτηματικά ! Ο εντολέας μου αρνειται κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες πράξεις, διατυμπανίζει τη αθωότητα του και έχοντας εμπιστοσύνη στην υψηλού Κύρους Ελληνική Δικαιοσύνη θα αναμένει την τελική ετυμηγορία του Δικαστηρίου», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων, Γιάννης Γλύκας.

Μίλτος Σακελλάρης 

www.protothema.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου