Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Μπράβο «κόλπα» η ΔΕΗ

Μπράβο «κόλπα» η ΔΕΗ 

-Μωρέ μπράβο επιτυχία σκέφτηκα, ακούγοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην παρουσίαση του νέου λογότυπου της ΔΕΗ. Δεν θυμάμαι αν κτύπησα και παλαμάκια την ώρα που τα έβλεπα στην τηλεόραση.«Η ΔΕΗ από σήμερα δεν αλλάζει μόνο λογότυπο. Αλλάζει, τολμώ να πω έχει αλλάξει εδώ και

14 μήνες συνολικό προσανατολισμό, σχέδιο και λειτουργία», ανέφερε ο πρωθυπουργός, και το συνέχισε τονίζοντας ότι η ΔΕΗ (ναι η ΔΕΗ) «είναι ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story». Θα το σταματούσα εκεί, αν το σταματούσε και αυτός. Αφού όμως το συνέχισε, το συνεχίζω κι εγώ...

-«Τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία κληθήκαμε να πάρουμε μαζί με τον Υπουργό, ουσιαστικά λίγες εβδομάδες αφότου αναλάβαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση. Αλλά και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων.» Εκεί ακριβώς τρελάθηκα και το έψαξα σε έγκυρα ρεπορτάζ.

-Μόλις πριν δυο μέρες έληξε η προθεσμία φια εθελουσία έξοδο υπαλλήλων της ΔΕΗ, που είχαν συμπληρώσει τα 55 έτη. Περίπου 450 άτομα λοιπόν έλαβαν το ποσό των 15.000 ευρώ και επιπλέον 20.000 ευρώ γι να αποχωρήσουν από την ΔΕΗ. Κάποιος θα σκεφτεί, ωραία γλυτώσαμε 450 άτομα. Κάνει λάθος όποιος το σκέφτηκε αυτό. Οι εν λόγω 450, των 55 ετών δεν αποχώρησαν έτσι απλά. Έγιναν συνταξιούχοι από τα 55 τους. Δηλαδή, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας ενός κανονικού συνταξιούχου είναι τα 67 έτη, οι συγκεκριμένοι έφυγαν στα 55. Άρα απλά αλλάξαμε κωδικό πληρωμής.

-Αντί, δηλαδή, το κράτος να τους πληρώνει, ως υπαλλήλους της κρατικής ΔΕΗ, θα τους πληρώνει πλέον, ως συνταξιούχους του κράτους. Δεν έγινε ουδεμία εξοικονόμηση στα χρήματα του κράτους. Απλά, όπως το έγραψα, αντί να αμείβονται ως ΔΕΗ, θα πληρώνονται ως συνταξιούχοι και με 35.000 δώρο. Εδώ να ΞΑΝΑσημειώσουμε ότι οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ πριμοδοτούνται απο το κράτος 600.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, ως έξτρα χρήματα από την κανονική τους σύνταξη. Κάθε χρόνο γίνεται αυτό έτσι.

-Αυτά τα 450 άτομα προστίθενται σε άλλα 700 περίπου που έχουν ήδη αποχωρήσει και είναι πια συνταξιούχοι. Η κρατική δαπάνη τους ανέλαβε και αυτούς. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι ενώ με τις δυο εθελούσιες συνταξιοδοτήθηκαν τουλάχιστον 1200 άτομα, και η ΔΕΗ δεν υπολογίζει ως δική της δαπάνη το 55-67 έτη του καθενός που επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό ως συνταξιούχοι, ζωή να’ χουν ως τα 85 για 30 χρόνια ακόμη. Κι η ΔΕΗ όμως ενώ επεδίωξε να απαλλαγεί από αυτούς την ίδια στιγμή "προχωρά σε προσλήψεις για να ανανεώσει το προσωπικό".

-«Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες» που λέει και το τραγούδι. Τέτοια «μαγικά» ταχυδακτυλουργικά κάνεις με ξένα λεφτά ε. Δυστυχώς στον 1+ χρόνο που κυβερνά η ΝΔ ούτε καν προσπάθησε να κάνει μεταρρυθμίσεις στο ΕΧΘΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μπορεί να είναι καλύτερη από τον Σύριζα, αλλά δεν λύνει, απλά μεταθέτει τα προβλήματα.

καλημέρα

Υ.Γ. θα ήθελα να ξέρω πόσο κόστισε «το νέο λογότυπο». Που πρέπει πια να αλλάξει σε λογαριασμούς, site, σφραγίδες.. Λεφτά υπάρχουν

 

 του Νίκου Μολδοβανίδη

goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου