Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Με δαπάνες της ΔΕΗ ο εξοπλισμός του φωτοβολταϊκού πάρκου 1 Μεγαβάτ της Ενεργειακής Κοινότητας στη Χάλκη


Ενεργός και ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος της ΔΕΗ στο project «Χάλκη, Πράσινο – Έξυπνο Νησί» που εγκαινίασε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, με παρόντα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνο Μαύρο.

Η ΔΕΗ κάλυψε το κόστος για τον εξοπλισμό και τη μεταφορά των

αναγκαίων υλικών για την κατασκευή του Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 1MW που θα λειτουργεί ως Ενεργειακή Κοινότητα από το Δήμο Χάλκης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των κατοίκων μέσω του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

Παράλληλα, η ΔΕΗ εγκαθιστά στο νησί πέντε Συστήματα Φόρτισης ηλεκτρικών Οχημάτων, που θα συμβάλλουν στην  εξάλειψη των θερμικών κινητήρων και στην μείωση του κλιματικού αποτυπώματος του τομέα των μεταφορών στη Χάλκη.

Το υπόψη έργο ευθυγραμμίζεται με το επιχειρησιακό σχέδιο της Επιχείρησης για εφαρμογή του “Green deal” στην ηλεκτροπαραγωγή και ανάδειξη των ΑΠΕ ως τη νέα κυρίαρχη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας και επέκταση σε νέους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η ηλεκτροκίνηση και η αυτοπαραγωγή ενέργειας από καταναλωτές.

Η ΔΕΗ προωθεί δράσεις που εντάσσονται στη στρατηγική της για βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability) και Δημιουργία Διαμοιραζόμενης Αξίας (CSV) για την ευρύτερη ελληνική οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον.

Η μετάβαση των μικρών νησιών σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελεί ένα κοινωνικό ζήτημα υψίστης σημασίας. H μείωση του κλιματικού αποτυπώματος της ανθρώπινης δραστηριότητας αποτελεί, άλλωστε, έναν βασικό παράγοντα της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι με την υλοποίηση της πρώτης Ενεργειακής Κοινότητας με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό διασφαλίζεται η μείωση της δαπάνης για ηλεκτρική ενέργεια από τα νοικοκυριά που ζουν στα όρια της ενεργειακής φτώχειας.

energypress.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου