Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Οι 3 λογαριασμοί "φωτιά" της ΔΕΗ που έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή και η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

mitsotakis tsipras

Λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από επαγγελματίες που είδαν το κόστος ρεύματος να εκτοξεύεται, παρουσίασε στη Βουλή στην ομιλία του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,

Φούρνος στην Καλλιθέα, τελική επιβάρυνση στο λογαριασμό του Οκτωβρίου σε σχέση με τον προηγούμενο 600 ευρώ. Πείτε εσείς

στον φούρναρη ότι πάμε καλά και δεν υπάρχει ακρίβεια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας τον λογαριασμό.

Αρτοποιός από το Αίγιο, τον ένα μήνα πλήρωσε ρεύμα 1.400 ευρώ, τον επόμενο με ίδια σχεδόν κατανάλωση 3.270 ευρώ, δηλαδή 1.870 ευρώ παραπάνω. Ο άνθρωπος δηλώνει "θα κλείσουμε", εσείς πανηγυρίζετε. Να πάτε να τους πείτε για την αύξηση του εισοδήματος, δεν ντρέπεστε τέτοια ψεύδη, συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αγρότης από τη Λάρισα στον τελευταίο λογαριασμό - μετά τις εκπτώσεις - είδε επιβάρυνση 1.556 ευρώ. Αγρότης από την Κρήτη 1.762 ευρώ. Και αυτά τα ποσά δεν έχουν καν την επιβάρυνση του ΦΠΑ μέσα".  

dei logariasmos

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Επειδή δείξατε λογαριασμούς που αφορούν ως επί το πλείστον επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Αυτό που δεν είπατε όμως είναι ότι στο λογαριασμό υπάρχει και μια έκπτωση ενέργειας που κάνει η ΔΕΗ. Την κάνει αυτή την έκπτωση ακριβώς επειδή έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. Έπρεπε να πάρουμε απόφαση αν θα στηρίξουμε νοικοκυριά ή επιχειρήσεις και αποφασίσαμε τα νοικοκυριά. Γι' αυτό και δεν δείξατε κανένα λογαριασμό χαμηλού νοικοκυριού" συμπλήρωσε.

"Εφόσον το φαινόμενο συνεχιστεί και εντός του 2022 θα διερευνήσουμε περαιτέρω δυνατότητες στήριξης" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου