Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Λογαριασμοί ΔΕΗ: Δολοφονούν εν ψυχρώ την ελληνική οικονομία και κοινωνία!

Λογαριασμοί ΔΕΗ: Δολοφονούν εν ψυχρώ την ελληνική οικονομία και κοινωνία!

Εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το κόστος ενέργειας είναι βασικό κριτήριο ανταγωνιστικότητας μίας οικονομίας. Είναι όμως και στοιχείο κλειδί για την επιβίωση των νοικοκυριών.

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, όχι

μόνο δεν έχει προηγούμενο, αλλά ισοδυναμεί με «εκτέλεση» της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο λογαριασμός ρεύματος αποτελεί μια ανελαστική δαπάνη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά. Κανείς δεν καίει ρεύμα «για πλάκα», αντίθετα η ηλεκτρική ενέργεια είναι κύριο εργαλείο για την λειτουργία των επιχειρήσεων και την επιβίωση των πολιτών.


Όταν λοιπόν μία επιχείρηση που πλήρωνε 19.000 € στους λογαριασμούς ρεύματος, καλείται τώρα να πληρώσει το ιλιγγιώδες ποσό των 41.000 ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει να λειτουργεί.

Όταν ένας αγρότης αντί για τα 100 € που πλήρωνε για να ποτίσει το χωράφι του, καλείται να πληρώσει 300, απλά θα σταματήσει να ποτίζει.

Πρωτογενής και δευτερογενής παραγωγή θα καταστραφεί. Το εμπορικό ισοζύγιο θα εκτιναχθεί, διότι τα τούρκικα και τα βουλγάρικα προϊόντα που είναι ακριβώς δίπλα μας, θα είναι άκρως ανταγωνιστικά. Η Βουλγαρία πληρώνει μισή τιμή στο ρεύμα, η Τουρκία το ένα τρίτο.

Η οικογένεια όμως που πλήρωνε 100 € λογαριασμό ρεύματος και τώρα θα κληθεί να πληρώσει 250, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να υπόσχεται ανάπτυξη, η οποία με τέτοιο κόστος ενέργειας δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, ας ξυπνήσει και ας προστατεύσει επιτέλους επιχειρηματίες και νοικοκυριά. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

Πηγή: newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου