Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ακριβότερη τιμή ρεύματος η Ελλάδα για 20 συνεχόμενες μέρες

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ακριβότερη τιμή ρεύματος η Ελλάδα για 20 συνεχόμενες μέρες

«Το 2022 έκλεισε με 3,2 δισ. ευρώ υπερκέρδη στο ηλεκτρικό ρεύμα και 2,5 δισ. ευρώ υπερκέρδη για τα διυλιστήρια στις πλάτες νοικοκυριών και επιχειρήσεων», τονίζει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, σε on camera δήλωσή

του.

Προσθέτει δε ότι «το 2023 βρήκε την Ελλάδα με 20 συνεχόμενες μέρες στην ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, ενώ η τιμή του αερίου διεθνώς υποχωρεί».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές», επισημαίνει ο Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας ότι «οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι πληρώνουν πολύ ακριβά την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη».

«Και πολύ σύντομα αυτό το πάρτι θα τελειώσει», καταλήγει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Το 2022 έκλεισε με 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη στο ηλεκτρικό ρεύμα και 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη για τα διυλιστήρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης στις πλάτες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Από την άλλη, το 2023 βρήκε την Ελλάδα με 20 συνεχόμενες μέρες στην ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, ενώ η τιμή του αερίου διεθνώς υποχωρεί.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές, ενώ οι παράλογες αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα τροφοδοτούν διαρκώς νέες αυξήσεις στο σούπερ μάρκετ και όλη την παραγωγική αλυσίδα.

Μιλάμε πλέον για ληστρική αισχροκέρδεια Μητσοτάκη, με συντονιστικό ρόλο από τα χρυσοπληρωμένα, γαλάζια παιδιά της ΔΕΗ.

Για αυτό το λόγο και η κυβέρνηση κρύβει από τη Βουλή την τελική έκθεση υπολογισμού των υπερκερδών στο ρεύμα, που η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) της έχει διαβιβάσει από το Νοέμβριο. Για να κρύψει την κλοπή και τη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ό,τι και να κάνει όμως η κυβέρνηση, οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι πληρώνουν πολύ ακριβά την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη.

 

energypress.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου