Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Γ. Αδαμίδης: Κυβέρνηση και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν μετατρέψει την αγορά σε πάρτι κερδοσκοπίας και ασυδοσίας

Ο Γ. Αδαμίδης νέος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης, σχολιάζοντας την αγορά ενέργειας στο fb αναφέρει τα εξής:

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο. Κυβέρνηση και παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας ως οι μόνοι υπαίτιοι διαμόρφωσης των τιμών έχουν μετατρέψει την αγορά

σε πάρτι κερδοσκοπίας και ασυδοσίας. Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι όλη η υπόλοιπη Ευρώπη στο σύνολό της συγκρατεί τις τιμές και εμείς σπάμε κάθε μέρα τα κοντέρ.

Το κάνουν σαν να μην υπάρχει επόμενη μέρα. Το κάνουν σαν να είναι η τελευταία τους ευκαιρία.

Εντωμεταξύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με τη Eurostat oι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές ενώ στον μέσο όρο της Ευρώπης των 27 αυξήθηκαν κατά 52% στην Ελλάδα η αύξηση έφτασε στο αδιανόητο ποσοστό του 162%.

Όμως τα επιπλέον χρήματα των αυξήσεων και οι φόροι μας αντί να πάνε στο κοινωνικό κράτος και να γίνουν υπηρεσίες προς τους πολίτες, αντί να ενισχύσουν το Π.Δ.Ε και να γίνουν έργα για όλους τους Έλληνες, γίνονται αμύθητος πλούτος για καμιά δεκαριά οικογένειες της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου