Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Το Σάββατο τα εγκαίνια κατασκευής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου των Ομίλου Κοπελούζου - ΔΕΗ - ΔΕΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο τα εγκαίνια της κατασκευής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου Ομίλου Κοπελούζου - ΔΕΗ - ΔΕΠΑ 

 

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης στην ομώνυμη πόλη, από τους τρεις ενεργειακούς Ομίλους: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου. 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος

Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση θα δώσει το σήμα εκκίνησης για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης», με παρόντες φυσικά τους εκπροσώπους των τριών ενεργειακών ομίλων που συμπράττουν στην Μονάδα: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γεώργιο Στάσση, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας κ.κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Χρήστο Κοπελούζο.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα οι 3 Όμιλοι προχώρησαν σε συμφωνία για το μετοχικό σχήμα της μονάδας "Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης", για την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην Αλεξανδρούπολη. Η κατασκευή της νέας μονάδας, που αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και να είναι έτοιμη στο τέλος του 2025 θα είναι ένα ακόμη εργαλείο της Ελλάδας στην προσπάθεια για πλουραλισμό στο ενεργειακό μείγμα και στην επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου