Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΗ blue: Σε 18 λεπτά γίνεται η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

ΔΕΗ blue: Σε 18 λεπτά γίνεται η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

 Στην Ελλάδα οι πρώτοι ταχυ-φορτιστές έως 300 kW DC από τη θυγατρική της ΔΕΗ

Μέσα σε μόλις 18 λεπτά οι οδηγοί μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων τους και στην Ελλάδα.

Η εταιρεία μέλος της ΔΕΗ έφερε στην Ελλάδα τον ισχυρότερο ταχυ-φορτιστή συνολικής δυνατότητας έως και 300 kW (Κιλοβάτ). 

Ο πρώτος τέτοιος ταχυ-φορτιστής εγκαταστάθηκε στο εμπορικό πάρκο

TOP PARKS της Trade Estates στην οδό Πειραιώς 86.  

Και σύμφωνα με τη ΔΕΗ blue, με την συγκεκριμένη υποδομή ηλεκτροκίνησης, ξεκινά το χτίσιμο… ενός πανελλήνιου δικτύου ταχυ-φορτιστών έως και 300 kW DC. Τους προσεχείς μήνες οι οδηγοί θα μπορούν να βρίσκουν σε εμπορικούς χώρους τους ταχυ-φορτιστές, οι οποίοι φορτίζουν τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων σε χρόνο ρεκόρ. 

Ο ταχυ-φορτιστής έως 300 kW DC της ΔΕΗ blue, έχει δύο θύρες φόρτισης τύπου CCS2 150 kW DC, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο οχημάτων, είναι ευρωπαϊκής κατασκευής, υποστηρίζει ανάγκες ΑΜΕΑ λόγω του χαμηλότερου ύψους που είναι τοποθετημένη η οθόνη πληροφοριών, έχει πρόληψη για σίγαση ώστε να μην προκαλεί θόρυβο σε κατοικημένες περιοχές ( <65db(A)) και προσφέρει σύστημα διαχείρισης καλωδίων (cable management) για ευκολότερη φόρτιση. Ο χρόνος ολοκλήρωσης της φόρτισης, μπορεί να εξασφαλίσει φόρτιση της μπαταρίας για 10->80% σε έως 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Με αφορμή την εγκατάσταση του πρώτου ταχυ-φορτιστή με τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριάκος Κοφινάς τονίζει: «Η πράσινη ΔΕΗ blue τον 1,5 χρόνο λειτουργίας της επιταχύνει την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης. Όχι μόνο εγκαθιστώντας το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και διασφαλίζοντας την διεύρυνση του δικτύου της, ώστε να παρέχει αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους κατόχους ηλεκτρικών

οχημάτων ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες τους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εγκατάσταση των ταχυ-φορτιστών ΔΕΗ blue που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των οδικών αρτηριών της Ελλάδας, σε κομβικά σημεία. Να διασυνδέσουμε το οδικό μας δίκτυο ώστε η φόρτιση να επιτυγχάνεται, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά». 

www.pagenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου