Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

«Ρεύμα» στη ΔΕΗ – Σε υψηλό 7μήνου η μετοχή. Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 336.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 2,3 εκατ. ευρώ

 

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει την Τρίτη η μετοχή της ΔΕΗ, δίνοντας σημαντική ώθηση στον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι, η μετοχή της κραταιής επιχείρησης ηλεκτρισμού ενισχύεται δυναμικά κατά 3,3% και ανέρχεται στα 6,9 ευρώ, δηλαδή στο υψηλότερο σημείο από τον

Μάιο του 2022 (υψηλό 7μήνου). 

Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 336.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 2,3 εκατ. ευρώ (ο συνολικός τζίρος της αγοράς καθορίζεται στα 27 εκατ. ευρώ).  

Χθες, πρώτη ημέρα συνεδρίασης για το 2023, η μετοχή της ΔΕΗ είχε κλείσει στο +1,83% και τα 6,67 ευρώ, μπαίνοντας με το… δεξί στο νέο έτους. 

Το ανοδικό momentum της εισηγμένης (+3% στο τελευταίο 30ήμερο) συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις της διοίκησης για την εξαγορά της Enel Romania, αλλά και με τις ευρύτερες κινήσεις επέκτασης στην αγορά των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα, οι επενδύσεις στον «πράσινο» κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έρχονται να προσφέρουν περαιτέρω στηρίγματα. 

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, η ενεργειακή κρίση και το υψηλό κόστος του φυσικού αερίου (βασικό καύσιμο παραγωγής ρεύματος), σε συνδυασμό με την κοινωνική πολιτική (επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος) εξακολουθούν να συνιστούν βαρίδι για τη μετοχή, η οποία μέσα στο 2022 εμφάνισε απώλειες της τάξης του 30%. 



ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΙΟΝΗΣ

www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου