Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ Γιώργος Αδαμίδης ( Πρόεδρος Γενοπ)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Τη πιο ακατάλληλη χρονικά περίοδο (και με καθυστέρηση δώδεκα ημερών αφού έπρεπε ο ΥΠΕΝ να ανακοινώσει τις επιδοτήσεις στις 20 Ιανουαρίου) διάλεξε η κυβέρνηση να διακόψει ουσιαστικά την επιδότηση ρεύματος, στα οικιακά τιμολόγια του Φεβρουαρίου με καταναλώσεις πάνω από 500 KWh. Στη χειρότερη από πλευράς θερμοκρασιών περίοδο του χειμώνα θέτει ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της επιδότησης σε όσους καταναλώνουν πάνω από 500 KWh/μήνα την μείωση της κατανάλωσης κατά 15%.
Πιο παράλογη απαίτηση δεν μπορούσε να υπάρξει γιατί αυτοί που καταναλώνουν περισσότερα από 500 KWh/μήνα είναι επί το πλείστον τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανσή τους και γι’ αυτό έχουν υψηλές καταναλώσεις. Ακριβώς αυτοί οι καταναλωτές είναι που την περίοδο που διανύουμε έχουν αυξημένες ανάγκες για μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Αυτό σημαίνει πως όσοι εξαιτίας του έντονου κρύου είναι αναγκασμένοι να θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα και είναι πολύ φυσικό να αυξήσουν τις καταναλώσεις, αφού δεν πρόκειται να καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά την κατανάλωση κατά 15%, θα χάσουν την επιδότηση.
Είναι βεβαίως γνωστό ότι εδώ και έξι μήνες που εφαρμόζεται το σύστημα της κυβέρνησης που επιδοτεί μέσω των καταναλωτών την αισχροκέρδεια των παιχτών της ενέργειας οι καταναλωτές πληρώνουν 16 λεπτά την kwh από τα 11 λεπτά που πλήρωναν.
Για ακόμη μια φορά η αναλγησία, η αδιαφορία και οι κάκιστες εκτιμήσεις του Υπουργείου θα αναγκάσουν μια μερίδα καταναλωτών να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Αλλά τι την νοιάζει την κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου