Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Με παρέμβαση στη ΔΕΗ πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε γυναίκα με ανήλικο παιδί

ρολόι δεη Shutterstock 

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ, πέτυχαν σωματεία και φορείς, σήμερα, στο Γαλάτσι. Συγκεκριμένα, διοργάνωσαν κινητοποίηση στη ΔΕΗ, σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) 

Ξεσηκώθηκαν και πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί

ΑμεΑ, πέτυχαν σωματεία και φορείς, σήμερα, στο Γαλάτσι. Συγκεκριμένα, διοργάνωσαν κινητοποίηση στη ΔΕΗ, σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Με την παρέμβασή τους οι φορείς πέτυχαν να γίνει δεκτή η επανασύνδεση ρεύματος μέχρι το μεσημέρι και να γίνει ρύθμιση της οφειλής σε πλαίσια που να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, «ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα σε γυναίκα άνεργη με παιδί ΑμεΑ στη Νέα Ιωνία. Της ζητάνε ένα υπέρογκο ποσό για να διακανονιστεί η οφειλή».

Η συγκεκριμένη περίπτωση ανέδειξε, πέρα από τους υπέρογκους λογαριασμούς, το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που τον πετάνε εκτός κοινωνικού τιμολογίου, καθώς ενώ αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών, δεν προσαρμόστηκαν τα όρια για τους δικαιούχους. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί δικαιούχοι να μένουν εκτός της ρύθμισης, χωρίς να έχει αυξηθεί το εισόδημά τους.

Τα σωματεία και φορείς απαιτούν:

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Καμία σκέψη για διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κλπ.).

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα.

Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Ρεύμα φτηνό για τον λαό.

 

www.neakriti.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου