Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΗ: Διαπραγματεύσεις με Viohalco-ΤΙΤΑΝ για 10ετή διμερή συμβόλαια – Συμφωνία ήδη με τηλεπικοινωνιακό πάροχο

ΔΕΗ: Διαπραγματεύσεις με Viohalco-ΤΙΤΑΝ για 10ετή διμερή συμβόλαια – Συμφωνία ήδη με τηλεπικοινωνιακό πάροχο

Διαπραγματεύσεις για τη σύναψη 10ετών συμβολαίων αγοραπωλησίας ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) με συγκεκριμένη σταθερή τιμή, βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στη ΔΕΗ και τις Viohalco και ΤΙΤΑΝ, σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr. Στην περίπτωση που υπάρξει «λευκός καπνός» στις διαβουλεύσεις, τα PPAs θα διαδεχθούν τις συμβάσεις προμήθειας που είχαν με τη ΔΕΗ οι βιομηχανικοί καταναλωτές τα προηγούμενα έτη και οι οποίες έληξαν στο τέλος του

2022.

Οι διαπραγματεύσεις εντάσσονται στην ίδια κατεύθυνση που, όπως είχε γράψει το Insider.gr, προωθεί και το ΥΠΕΝ για να παραμείνει συγκρατημένο το ενεργειακό κόστος των εγχώριων βιομηχανιών. Σε σχέση με τις συμβατικές συμβάσεις προμήθειας, τα PPAs αποτελούν έναν εναλλακτικό τρόπο εξασφάλισης ηλεκτρικής ενέργειας από επιχειρήσεις. Τα συμβόλαια αυτά έχουν πάντοτε «κλειδωμένη» τιμή για την αγοραπωλησία ηλεκτρισμού, κάτι που στις συμβάσεις προμήθειας ισχύει μόνο για όσες συνοδεύονται από σταθερή χρέωση (όπως ίσχυε π.χ. με τις προηγούμενες συμβάσεις της ΔΕΗ με τις Viohalco και ΤΙΤΑΝ).

Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι η διάρκεια των PPAs καλύπτει πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Την ώρα που οι συμβάσεις προμήθειας είναι κατά κανόνα 2ετείς με 3ετείς (όπως οι προηγούμενες βιομηχανικές συμβάσεις), τα συμβόλαια αγοραπωλησίας ρεύματος είναι πολύ πιο μακροχρόνια – οι διαπραγματεύσεις με τις δύο βιομηχανίες αφορούν την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας για 10 χρόνια.

www.insider.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου