Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΗ: Σε προχωρημένο στάδιο η αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1,3 δισ - Δεν πωλούμε τον ΔΕΔΔΗΕ

ΔΕΗ: Δεν πωλείται το δίκτυο διανομής- Αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο 
Διαβεβαιώσεις ότι το Δίκτυο Διανομής αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης και ότι δεν πωλείται δίνει η ΔΕΗ διαψεύδοντας κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Το Δίκτυο Διανομής αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο
της ΔΕΗ και η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός και η εν γένει αξιοποίηση του αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ομίλου, επισημαίνει η επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας ως «αποκύημα φαντασίας» τη σύνδεση της διαδικασίας αναχρηματοδότησης με πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ή παγίων του Δικτύου Διανομής.
Αναφορικά με τις δανειακές της υποχρεώσεις, η ΔΕΗ επισημαίνει ακόμη τα εξής:
Το ύψος των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες που λήγουν τον Απρίλιο του 2019 και για τα οποία η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση τους ανέρχεται σε Euro1,3 δισ. και όχι Euro2,2 δισ. που αναφέρει το ρεπορτάζ. Σημειώνεται ότι η αναχρηματοδότηση παρόμοιων δανείων είναι μια συνήθης διαδικασία, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Πέραν των ανωτέρω η ΔΕΗ, όπως ήδη έχει αναγγείλει, προβαίνει σε ενεργό διαχείριση του δανειακού της χαρτοφυλακίου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ προέβη στην προπληρωμή ποσού Euro150 εκατ. από το διεθνές ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους Euro500 εκατ., λήξεως 1.05.2019 με αντίστοιχη μείωση του δανεισμού της και εξοικονόμηση ποσού Euro8 εκατ. από τόκους. Η προπληρωμή αυτή ολοκληρώθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2018.
- Επίσης, η ΔΕΗ το τελευταίο τρίμηνο έχει προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή δανείων προς τις Ελληνικές τράπεζες ύψους Euro25 εκατ. και αναχρηματοδότηση δανείου Euro50 εκατ. με ελληνική τράπεζα, μειώνοντας αντίστοιχα τα χρεολύσια του 2018
- Τα υπόλοιπα χρεολύσια του 2018, στα οποία αναφέρεται το άρθρο, δεν αποτελούν αντικείμενο της διαδικασίας αναχρηματοδότησης καθώς θα καταβληθούν κανονικά από τις χρηματοροές της εταιρείας. Ήδη από 1.1.2018 μέχρι σήμερα καταβλήθηκαν χρεολύσια ύψους Euro37 εκατ.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου