Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Κοντά στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ

Κοντά στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ 
Οι δύο πλευρές επιδιώκουν να υπάρξει συμφωνία εντός των προβλεπόμενων χρονικών περιθωρίων, ώστε να μην ενεργοποιηθεί το καθεστώς της μετενέργειας
Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη είχε χθες (13/2) το απόγευμα η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία όπως φαίνεται θα είναι διετούς διάρκειας όπως και αυτή που λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου.
Αν και η συζήτηση δεν ήταν εύκολη δεδομένου, ότι από την πλευρά της διοίκησης προτείνονται αλλαγές στους όρους της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης όπως και στον κανονισμό λειτουργίας του προσωπικού της ΔΕΗ, ωστόσο φαίνεται ότι τελικώς θα υπογραφεί νέα ΣΣΕ εντός των χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν ώστε να μην ενεργοποιηθεί το καθεστώς της μετενέργειας αλλά και εντός των περιορισμών, ως προς τις απολαβές του προσωπικού της ΔΕΗ, που τίθενται από τον Ν 4024/2011.
Με βάση τον συγκεκριμένο νόμο, οι όποιες απολαβές έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όπως για παράδειγμα το περίφημο τροφείο εντάσσονται στη μισθοδοσία όπου έχει τεθεί πλαφόν.
Έτσι συζητείται μεταξύ άλλων το τροφείο να μειωθεί κατά ένα ποσοστό και το υπόλοιπο να διατεθεί με τη μορφή νοσοκομειακής περίθαλψης.

Προαγωγές και θεσμικές αλλαγές

Επίσης, μεταξύ των ζητημάτων που τίθενται στο τραπέζι, είναι η νέα διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού που υιοθετεί η διοίκηση και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα προαγωγής των υπαλλήλων σε ετήσια βάση έναντι της τριετούς που ισχύει σήμερα.    
Επίσης από τη διοίκηση της ΔΕΗ προτείνονται θεσμικές αλλαγές, όπως η σύνθεση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού στο οποίο σήμερα συμμετέχουν δικαστικοί λειτουργοί.
Έτσι, με βάση την πρόταση της διοίκησης, στο εξής το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό θα αποτελείται από στελέχη της επιχείρησης.
Πάντως δεδομένου ότι και η πολιτική κατεύθυνση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση, φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα.   

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου