Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Διευκρινίσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ για τον ΑΗΣ Αμυνταίου

 
Oι θέσεις των εργαζομένων για το μέλλον του ΑΗΣ Αμυνταίου, δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα από ανακοινώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, αλλά και της ΕΤΕ-ΔΕΗ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να «παίρνει το μέρος» ή να υποστηρίζει την πρόταση συγκεκριμένης επιχείρησης προς τη ΔΕΗ, αναφορικά με τον ΑΗΣ
Αμυνταίου, θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής :
Σαφώς, σαφέστατα ο τίτλος («ΓΕΝΟΠ: Η πρόταση Μυτιληναίου για το Αμύνταιο συμφέρει τη ΔΕΗ»), που αποδόθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο είναι απόλυτα ανακριβής.
Εξάλλου, όπως φαίνεται και από το σχετικό κείμενο, δεν είναι φράση που αποδίδεται σε εμένα αλλά όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, ο τίτλος είναι εκτίμηση και επιλογή του δημοσιογράφου.
Θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω ότι
Αν ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν συμπεριληφεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, τότε δεν έχει κανένα νόημα καμία πρόταση. Η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι δίνουμε αγώνα να ενταχθεί σε αυτόν. Προτάσεις που βοηθούν την εταιρία προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτες. Η διοίκηση της εταιρίας πρέπει να αξιολογήσει όσες υφίστανται και να επιλέξει την πλέον συμφέρουσα.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταυτίζει τη ΓΕΝΟΠ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε καν να διατυπώνει υπόνοιες.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προστατεύσω το κύρος και την ιστορία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».
Η θέση της Ένωσης Τεχνικών/ΔΕΗ για το Αμύνταιο
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το πρωτοβάθμιο σωματείο: «Η ΕΤΕ/ΔΕΗ συνεπής με τις διαχρονικές θέσεις και αναλύσεις της για το μείγμα καυσίμου και την πολλαπλότητα των πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως ένα σωματείο που δε βλέπει τις ΑΠΕ ως εχθρό, (απεναντίας) για μια φορά ακόμα, δηλώνει ότι στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σε βάθος χρόνου (πέρα από το 2030 μέσα στον Όμιλο ΔΕΗ) και θα αγωνιστεί χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει τελικά την επέκταση των ωρών λειτουργίας ή όχι».
Η αναλυτική επιχειρηματολογία της ΕΤΕ-ΔΕΗ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της.
 http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου