Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Σε ισχύ ο μηνιαίος ηλεκτρονικός λογαριασμός της ΔΕΗ

 
Στην καθιέρωση του μηνιαίου ηλεκτρονικού λογαριασμού ηλεκτρισμού προχώρησε η ΔΕΗ, παρέχοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα αυτής της επιλογής προκειμένου να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις αντίστοιχες πληρωμές τους.
Η νέα δυνατότητα έκδοσης μηνιαίων λογαριασμών, αντί των διμηνιαίων, μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της
ΔΕΗ, βρίσκεται ήδη σε ισχύ και οι καταναλωτές μπορούν άμεσα να κάνουν χρήση αυτής.
Σημειώνεται ότι ο μηνιαίος λογαριασμός είναι μόνο ηλεκτρονικός, δηλαδή δεν θα υπάρχει παράλληλη ταχυδρομική αποστολή του συμβατικού έντυπου λογαριασμού, όπως γίνεται σήμερα.
Οι πληρωμές θα κατανέμονται σε μηνιαία βάση, ενώ στο τέλος του τετραμήνου, ήτοι τον τέταρτο μήνα από την έναρξη λήψης ηλεκτρονικών μηνιαίων
λογαριασμών θα περιλαμβάνεται η εκκαθάριση σε επίπεδο τετραμήνου. Ειδικότερα, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν τον μηνιαίο ηλεκτρονικό λογαριασμό θα λαμβάνουν τρεις διαδοχικούς λογαριασμούς “έναντι” και έναν “εκκαθαριστικό” λογαριασμό κάθε τέσσερις μήνες, κάτι δηλαδή που ισχύει και στους έντυπους λογαριασμούς.
Με την εγγραφή των ενδιαφερομένων στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού λογαριασμού (e-bill) παρέχεται πλέον η δυνατότητα επιλογής και του μηνιαίου λογαριασμού, που θα λαμβάνεται κάθε μήνα -μόνο- ηλεκτρονικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσής του από τον καταναλωτή.
Η δυνατότητα αυτή εξυπηρετεί τους καταναλωτές με πιο “ισορροπημένες” μηνιαίες καταβολές, καθώς θα μπορούν να επιμερίζουν τις πληρωμές των “έναντι” -πιο υψηλών- διμηνιαίων λογαριασμών, ενώ ο συνδυασμός με την ηλεκτρονική πληρωμή καθιστά πιο σύντομη και απλή την όλη διαδικασία. Παράλληλα, η ΔΕΗ επιδιώκει την επέκταση της χρήσης της επιλογής αυτής καθώς και για την ίδια την επιχείρηση θα υπάρξει εξοικονόμηση σε σχέση με τα κόστη των έντυπων λογαριασμών.
Σήμερα οι εγγεγραμμένοι στο e-bill πελάτες της ΔΕΗ υπολογίζονται σε περίπου 800.000, ενώ στόχος για τη φετινή χρονιά είναι ο αριθμός αυτός να υπερδιπλασιαστεί.
Διαδικασία
Η διαδικασία για την ένταξη των καταναλωτών στη νέα δυνατότητα είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς γίνεται μέσω σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΔΕΗ. Οι ενδιαφερόμενοι μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr επιλέγουν την ενότητα e-bill και ανάλογα με την κατηγορία πελατών στην οποία ανήκουν (φυσικό πρόσωπο/ιδιώτης, νομικό πρόσωπο/εταιρεία, πολλαπλού) συμπληρώνουν την αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής.
Για την εγγραφή στο e-bill είναι απαραίτητος ο Κωδικός Εταίρου που αναγράφεται στον έντυπο λογαριασμό (στην πρώτη σελίδα), καθώς και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη, περιλαμβανομένων του ΑΦΜ και της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, το κινητό τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνση, για τη λήψη e-mail και sms αντίστοιχα, η αναγραφή ονόματος χρήστη (username) καθώς και η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης.
Με τη σωστή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής αποστέλλονται αυτόματα με sms ο κωδικός ενεργοποίησης καθώς και e-mail ενεργοποίησης και, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που δίνονται, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν άμεσα πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι η υπηρεσία e-bill έχει αναβαθμιστεί από το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου οι νέοι χρήστες να έχουν αυτόματη πρόσβαση με ασφάλεια στους λογαριασμούς ρεύματος όλων των ακινήτων για τα οποία οι λογαριασμοί εκδίδονται στο όνομά τους. Για τους παλιότερους χρήστες 
(προ της 16ης Ιουνίου 2017) χρειάζεται ανανέωση της εγγραφής, ώστε να επωφεληθούν από την αναβαθμισμένη υπηρεσία που περιλαμβάνει και τον μηνιαίο λογαριασμό.

Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου