Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων – Στόχος να ψηφιστεί πριν το Πάσχα

Στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων – Στόχος να ψηφιστεί πριν το Πάσχα
Κορυφώνονται οι διεργασίες και οι επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της αποεπένδυσης της ΔΕΗ    
Με στόχο η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ να γίνει πριν το Πάσχα, δηλαδή έως το τέλος Μαρτίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρεί στην επεξεργασία του σχετικού κειμένου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τεθεί ήδη οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το νομοσχέδιο, η επεξεργασία του οποίου βρίσκεται ακόμη σε τεχνικό επίπεδο και αναμένεται να λάβει πιο συγκεκριμένη μορφή κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των Θεσμών από τις 22 Φεβρουαρίου και μετά.
Πάντως εντός της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκειμένου να συζητήσουν τους άξονες του νομοσχεδίου.
Το ραντεβού έχει ζητηθεί από τους συνδικαλιστές, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.
Πάντως η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα (13/2) με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη και βεβαίως αντικείμενο της συζήτησης πέραν της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας θα είναι και όλες οι εξελίξεις που σχετίζονται με το μέλλον της ΔΕΗ.

Συντονισμός όσων αντιτίθενται στην πώληση των ΑΗΣ

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Τετάρτη (14/2) η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει  στη συνεδρίαση του Ενιαίου Συντονιστικού Οργάνου κατά της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης οι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, Θεόδωρος Καρυπίδης και Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι κομμάτων, οι δήμαρχοι της Μεγαλόπολης και του δικτύου των ενεργειακών Δήμων, η Μητρόπολη Γόρτυνος, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, Σύλλογοι Συνταξιούχων ΔΕΗ, φορείς και σύλλογοι της περιοχής.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τόσο του κ. Καρυπίδη ο οποίος συμμετείχε στο κυβερνητικό σποτ για την προβολή του ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ για την περιοχή του, αλλά και του κ. Τατούλη ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση υπέρ η κατά της πώληση των λιγνιτικών μονάδων αλλά έχει ζητήσει τη διεύρυνση της ισχύος του ειδικού τιμολογίου στο σύνολο της Αρκαδίας και όχι μόνο στη Μεγαλόπολη όπως προβλέπει η κυβερνητική απόφαση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους εκπροσώπους των θεσμών κατ’ αρχήν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων από τις 22 Φεβρουαρίου, αλλά και με τους επικεφαλείς των αντιπροσωπειών που θα έλθουν στην Αθήνα περί τα τέλη του μήνα.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου