Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Μανουσάκης: Ο ΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει τεχνογνωσία από την State Grid μέσω της υλοποίησης των διασυνδέσεων της Κρήτη

 
Η διείσδυση των ΑΠΕ, η απανθρακοποίηση και η εφαρμογή των αγορών του target model είναι οι τρεις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και δ.σ., Μανούσο Μανουσάκη.

Μιλώντας στο Athens Energy Forum, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι η συνεργασία με την κινεζική State Grid έχει ήδη αποτελέσματα για τον ΑΔΜΗΕ. "Δείχνουμε πως
εκσυγχρονίζεται μια δημόσια εταιρεία. Η διοίκηση έθεσε δύο στόχους για φέτος: Ταχύτερη υλοποίηση των έργων και εφαρμογή του tagel model ιδίως στην αγορά εξισορρόπησης", τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ εκτιμά ότι το νέο διοικητικό μοντέλο θα διευκολύνει την επίτευξή των ανωτέρω στόχων. "Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εθελουσία. Ο ΑΔΜΗΕ ανοίγει το δρόμο για νέα στελέχη. Όλοι οι σύγχρονοι διαχειριστές θεωρούν την ενεργό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ως βασικής σημασίας στη σύγχρονη εποχή. Ο ΑΔΜΗΕ εφαρμόζει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σύντομα θα ανακοινωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Έτσι η εταιρεία θα είναι έτοιμη να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα εγκαίρως", ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Μανουσάκης χαρακτήρισε ως κομβικής σημασίας τις διασυνδέσεις με την Κρήτη. "Η εταιρεία θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της State Grid κατά τη διάρκεια αυτών των έργων. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα κόμβος μέσω των διεθνών διασυνδέσεων. Άλλωστε, ο στόχος του 10% στις διασυνδέσεις θεωρείται ότι πρέπει να φτάσει το 15% ως το 2030", υπογράμμισε.

Τέλος, αναφορικά με την αγορά εξισορρόπησης, ο κ. Μανουσάκης σχολίασε πως έχει σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Η δεύτερη έκδοση του κώδικα υποβλήθηκε στη ΡΑΕ ώστε να προβεί στη σχετική διαβούλευση, όπως υπενθύμισε.

"Το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό, χωρίς άνθρακα και με διασυνδέσεις", κατέληξε ο κ. Μανουσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου